Nabeschouwing Proximus ePro League: speeldag 7

Afgelopen woensdag werd de zevende speeldag van de Proximus ePro League afgewerkt. De e-players zitten volop in de strijd om de felbegeerde play-offtickets!

Zakaria Bentato (RSC Anderlecht) en Jason De Villers (STVV) beten de spits af. Na een kwartier ging de 1-0 al tegen de netten, maar net als vorige week kon Zakaria die voorsprong niet vasthouden. Via Carrasco kwam De Villers vrijwel onmiddellijk op gelijke hoogte. Een sensationeel begin van een verder gesloten wedstrijd waarin beide e-players niet meer tot scoren kwamen.  

Voor de eerste overwinning van de speeldag was het wachten op het treffen tussen Quinten Vande Wattyne van Standard de Liège en Rune Gaudaen van K. Beerschot V.A.. De e-player van de Rouches domineerde de wedstrijd. Via Openda werd het al snel 1-0 en in het slot van de wedstrijd nam Quinten alle twijfels weg met de beslissende 2-0. Hij rukt zo op naar de tweede plaats in het klassement. 

Vervolgens volgde een thuisoverwinning voor KRC Genk. Gilles Bernard versloeg Florian Vandamme van Sporting Charleroi met het kleinste verschil en verstevigde zo zijn leiderspositie. Nadien trakteerden Alexander Zimet (Royal Antwerp FC) en Uliks Polloshka (KAS Eupen) de fans op een spektakel. In een knotsgekke wedstrijd kwam Uliks in de slotfase terug van een 1-3 achterstand. Het 3-3 gelijkspel tussen beide heren was een van de meest doelpuntrijke duels dit seizoen.  

Verder konden beide e-players uit Brugge zegevieren op speeldag 7. Rudi Ekman (Club Brugge) legde Ward Goethaert (OH Leuven) met 1-3 over de knie. Lars Depoorter van Cercle Brugge was dan weer te sterk voor Kevin Lenglet, e-player van RFC Seraing. 

De speeldag eindigde met een duel tussen KV Oostende en KV Kortrijk. Manse Bogaerts, e-player van de Kerels trok aan het langste eind en sluipt na de 1-2 overwinning de top 8 binnen. 

Bekijk hieronder alle wedstrijden van de 7e speeldag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten