Pyrotechnisch materiaal in de stadions: oproep Pro League

Voetbal is passie, spanning en sportieve actie op het scherp van de snee. Zoals elke fan, in het stadion en voor de buis, genoot ook de Pro League van de spannende wedstrijden van de voorbije weekends. De passie, die ons voetbal kenmerkt, zal de komende weken alleen maar toenemen.

Passie op het veld mag echter niet ontaarden in gevaarlijke situaties naast het veld. De Pro League, in samenspraak met de KBVB, wil daarom in de voorbereiding naar de Play-Offs nogmaals een oproep doen om geen Bengaals vuur en andere pyrotechniek te gebruiken onze tribunes en zo de medefans niet in gevaar te brengen.

Ook vraagt de Pro League de media om het gebruik van pyrotechniek niet gelijk te stellen aan sfeer en passie. Bengaals vuur en voetzoekers zijn gevaarlijke materialen. Ze veroorzaakten ook dit seizoen ernstige verwondingen bij fans, persfotografen en -medewerkers, stewards. Deze middelen horen niet thuis in het stadion. Ons voetbal, onze teams en onze supporters hebben deze materialen niet nodig om het beste in zichzelf naar boven te brengen in de komende weken.

Gerelateerde artikels