R. Union SG en Club Brugge staan voor cruciaal tweeluik

© JIMMY BOLCINA

De titelstrijd in de Jupiler Pro League nadert stilaan zijn ontknoping. Zondag staat de derde van zes speeldagen in de Champions' Play-offs op het programma. Voor het eerst kruisen leider R. Union Saint-Gilloise en eerste achtervolger Club Brugge de degens.

Beide titelkandidaten bleven op de vorige speeldag steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor de kloof tussen de promovendus en de regerende kampioen nog steeds drie punten bedraagt. Royale Union Saint-Gilloise heeft zondag het thuisvoordeel en kan bij winst een grote stap richting titel zetten. Club Brugge, dat zonder de geblesseerde Mats Rits voort moet, kan dan weer de koppositie overnemen.

Na de zondagmatch speelt Club Brugge volgende week woensdag, op de vierde speeldag van de Champions’ Play-offs, in het eigen Jan Breydelstadion tegen de Brusselaars. In het mythische Dudenpark wacht dus het eerste van een cruciaal tweeluik. Aftrap zondagmiddag om 13u30.
RSC Anderlecht en R. Antwerp FC lijken met een achterstand van tien punten op R. Union SG en zeven op Club Brugge uitgeteld voor de titel, maar zijn wel nog volop verwikkeld in de strijd om de derde plaats. De Great Old speelt zondagavond (18u30) gastheer voor Paars-Wit.

Europe Play-offs

In de Europe play-offs trappen Sporting Charleroi en KRC Genk de derde speeldag vrijdagavond op gang in het Stade du Pays. De Zebra's verloren hun eerste twee duels (in Mechelen en thuis tegen KAA Gent) en moeten absoluut winnen als ze nog iets willen maken van de nacompetitie. 

KRC Genk opende dan weer met 6 op 6 en maakt volop jacht op de eerste plaats van KAA Gent, dat twee punten meer telt. De bekerwinnaar, al zeker van deelname aan de Europa League volgend seizoen, speelt zaterdagavond thuis tegen KV Mechelen.

Gerelateerde artikels