R. Union SG en Club Brugge zetten meteen de toon

© DHA

Op de openingsspeeldag van de Champions’ Play-offs hebben leider Royale Union Saint-Gilloise en eerste achtervolger Club Brugge belangrijke thuisoverwinningen geboekt. In de Europe Play-offs startten KV Mechelen en KRC Genk het best.

Eventjes stond titelverdediger Club Brugge - voor het eerst dit seizoen - bovenaan de stand. Met zijn eerste treffer voor Blauw-Zwart toonde Buchanan zich ontzettend belangrijk, want de goal van de Canadees volstond om R. Antwerp FC met 1-0 opzij te zetten in een al bij al vrij evenwichtige wedstrijd. Met 9 zeges op rij draait Club Brugge nu op volle toeren.

De druk lag dan ook bij Royale Union Saint-Gilloise, maar de Brusselaars leden daar duidelijk niet onder in de Brusselse derby. In een bomvol Dudenpark duwde l’USG rivaal RSC Anderlecht meteen het mes op de keel met twee vroege doelpunten. Paars-wit rechtte in de eerste helft de rug, maar bracht na de pauze te weinig en verloor finaal met 3-1.

© VKA

De titelkamp lijkt zo uit te draaien op een tweestrijd tussen R. Union SG en Club Brugge. RSC Anderlecht en R. Antwerp FC moesten eigenlijk winnen op de eerste speeldag om hun kansen gaaf te houden. Hun achterstand op de leider bedraagt nu al 10 punten. Volgende speeldag staan RSC Anderlecht - Club Brugge en R. Antwerp FC - R. Union Saint-Gilloise op het menu.

RFC Seraing troeft RWDM af

In de Europe Play-offs boekten KV Mechelen en KRC Genk elk een zuinige zege. Malinwa haalde het in eigen huis gevleid van Sporting Charleroi (1-0) dankzij Jordi Vanlerberghe. Ook KRC Genk ging tegen een tienkoppig AA Gent met 0-1 winnen dankzij invaller Andras Németh. Daardoor ligt alles op een zakdoek in de Europe Play-offs.

Tot slot nam RFC Seraing een belangrijke stap richting het behoud, dankzij een 0-1 overwinning op het veld van RWDM - de runner-up in de 1B Pro League. RFC Seraing moet die uitslag komende zaterdag in de return in eigen stadion zien te consolideren om nog een jaar langer in de Jupiler Pro League te kunnen blijven.

Gerelateerde artikels