Raad van Bestuur Pro League verwelkomt onafhankelijke bestuurders Bart De Smet en Isabelle Mazzara

De Algemene Vergadering van de Pro League bracht vandaag de 26 leden van de Pro League samen in Brussel. Op de agenda stond onder meer de eerste uitwerking van Football First, het globaal voetbalplan dat in juni door de clubs werd goedgekeurd.

Lorin Parys: “Met de samenstelling van een nieuwe Raad van Bestuur, de goedkeuring van nieuwe statuten, een nieuw licentiereglement, een ‘company policy’ en de oprichting van de Pro League University brengen we ons globaal plan 'Football First' in de praktijk. We gaan voor een kleinere maar daadkrachtige Raad van Bestuur. Wouter Vandenhaute, Sven Jaecques, Philippe Bormans en Harm Van Veldhoven vertegenwoordigen de clubs. Bart De Smet en Isabelle Mazzara zorgen voor een injectie van professionele know-how en ervaring van buitenaf. Ik ben ervan overtuigd dat hun aanstelling een absolute meerwaarde betekent voor het Belgisch profvoetbal.”

De algemene vergadering keurde maandag de hervorming van de Raad van Bestuur goed. Deze zal voortaan bestaan uit 6 leden, met 2 vertegenwoordigers uit de G5, 1 vertegenwoordiger van de andere clubs uit de Jupiler Pro League en 1 bestuurder uit de Challenger Pro League. Die wordt aangevuld met  2 onafhankelijke bestuurders: Bart De Smet en Isabelle Mazzara.

Bart De Smet is voorzitter van het VBO en daarnaast ook voorzitter van Ageas en vicevoorzitter van de Volley League. Isabelle Mazzara is algemeen directeur van de ULB en voorzitter van het Franstalig gemeenschapsonderwijs. Van 2013 tot 2019 was ze voorzitter van het directiecomité van de FOD Binnenlandse Zaken, met onder meer de Voetbalcel onder haar hoede. 

Bart en Isabelle zorgen voor een injectie van professionele know-how en ervaring. Hun aanstelling betekent een absolute meerwaarde voor het Belgisch profvoetbalLorin Parys

De algemene vergadering heeft ook Lorin Parys aangeduid als uitvoerend voorzitter. “Een fijne aanmoediging om verder te werken op de principes van Football First en een blijk van vertrouwen voor het team", stelt de CEO van de Pro League.

De clubs keurden ook de organisatie van de Pro League University goed, het nieuwe opleidingsinstituut in samenwerking met de Universiteit Antwerpen dat het bedrijfsbeleid van de clubs zal versterken. De Pro League University start in januari.

Tot slot werden ook de nieuwe licentievoorwaarden bekrachtigd, die in lijn liggen met de doelstellingen uit 'Football First' inzake good governance, financiële stabiliteit van onze clubs en investeringen in jeugdopleiding, damesvoetbal en football & community. 

Gerelateerde artikels