Raphael Holzhauser is de nieuwe Gouden Stier

Na de vijfde speeldag is er een nieuwe Gouden Stier. Raphael Holzhauser scoorde in de wedstrijd tegen KRC Genk twee keer en komt daarmee aan de top van het klassement. De komende speeldag mag hij voor het eerst de Gouden Stier op zijn rug dragen. Albanese blijft aan kop van het Pro Assist klassement met 3 assists, Penneteau komt met 4 clean sheets aan de leiding van het Clean Sheet klassement.

In het klassement van de Jupiler Gouden Stier is Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) de nieuwe leider met 5 doelpunten. De 2de in de stand is Daan Heymans (Waasland-Beveren). Hij droeg de afgelopen speeldag de Gouden Stier, maar moet nu met 1 doelpunt minder de duimen leggen voor Holzhauser. Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi) sluit de top 3 af met 3 doelpunten.

De top vijf wordt vervolledigd door Marius Noubissi (K. Beerschot V.A.) en Shamar Nicholson (Sporting Charleroi). Zij vonden dit weekend de weg naar doel.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)

Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5

Heymans – Waasland-Beveren – 4

Rezaei – Sporting Charleroi – 3

Noubissi – K. Beerschot V.A. – 3

Nicholson – Sporting Charleroi – 3

© JBO

De leider van het Pro Assist klassement blijft Alessandro Albanese. De speler van Waasland-Beveren zorgde in de afgelopen 5 speeldagen 3 keer voor de beslissende pass. Ali Gholizadeh (Sporting Charleroi) telt evenveel assists als Albanese, maar de Waaslander had minder speelminuten nodig om zijn ploegmaten 3 keer beslissend te bedienen.

Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.), Xavier Mercier (OH Leuven) en Marius Noubissi (K. Beerschot V.A.) tekenden elk voor een assist tijdens de afgelopen speeldag en komen zo op 3 stuks.

Klassement Pro Assist (top 5)

Albanese – Waasland-Beveren – 3

Gholizadeh – Sporting Charleroi – 3

Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 3

Mercier – OH Leuven – 3

Noubissi – K. Beerschot V.A. – 3

© Photo News

Nicolas Penneteau is na de 5de speeldag met 4 clean sheets de nieuwe leider van het klassement. Hij wist dit weekend zijn netten schoon te houden tegen SV Zulte Waregem. Arnaud Bodart blijft steken op 3 clean sheets na het tegendoelpunt tegen OH Leuven.

Adam Jakubech (KV Kortrijk), David Hubert (KV Oostende) en Daniel Iversen (OH Leuven) konden dit weekend ook een clean-sheet kruisje achter hun naam zetten. 

Klassement Clean Sheet (top 5)

Penneteau – Sporting Charleroi – 4

Bodart – Standard de Liège – 3

Jakubech – KV Kortrijk – 3

Hubert – KV Oostende - 2

Iversen – OH Leuven - 1

© JBO

Gerelateerde artikels