Reactie Pro League op de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport

© Tomas Sisk / Photo News

De Pro League neemt akte van de beslissing vandaag uitgesproken door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Ze zal vandaag geen commentaar leveren.

"De uitspraak heeft als gevolg dat de samenstelling van de reeksen 1A en 1B voor het komende seizoen 2019-2020 niet meer gewijzigd wordt en dat de speelkalenders die op 1 juli werden bekendgemaakt definitief zijn", meldt de Pro League nog.

De reactie van de Pro League is er gekomen na de uitspraak van het BAS woensdagnamiddag. Dit is het officiële communiqué van de KBVB daaromtrent:

Op 10/07/2019 heeft het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een eerste beslissing meegedeeld in het kader van het hoger beroep tegen de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBPV) van 1 juni 2019 naar aanleiding van de wedstrijd YR KV Mechelen - KV RS Waasland-SK Beveren van 11 maart 2018.

Het BAS is van oordeel dat de sanctie van degradatie niet kan worden opgelegd aan YR KV Mechelen en KV RS Waasland-SK Beveren na het seizoen waarin de feiten gepleegd werden.

De beslissing over de andere sancties wordt uitgesteld.

Ingevolge deze beslissing zijn de sportieve gevolgen voor de clubs in het kader van de Belgische competities voor het seizoen 2019-2020 de volgende.
- YR KV Mechelen zal gelet op de verworven sportieve promotie in 1B in seizoen 2018-2019, aantreden in de Jupiler Pro League.
- KV RS Waasland-SK Beveren zal aantreden in de Jupiler Pro League.
- K. Beerschot VA zal aantreden in de Proximus League.
- KSC Lokeren OVl. zal aantreden in de Proximus League.

De KBVB informeert tevens UEFA over deze uitspraak.
De KBVB zal geen verdere commentaar/interviews geven.