Regenboogweekend in Pro League voor diversiteit en respect

© Photo News

Komend weekend houdt de Pro League opnieuw de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne tegen homofobie, racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan 'Football for All' maken zowel de Pro League, haar clubs als de clubs uit het amateurvoetbal een vuist voor respect, diversiteit en verdraagzaamheid op en rond onze velden. Voetbal is er voor iedereen.

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend getooid in regenboogkleuren. De kapiteins uit zowel de Jupiler Pro League als de Proximus League zullen de wedstrijd van de 28ste speeldag afwerken met een regenboogkapiteinsband. Ook de cornervlaggen in beide professionele competities zullen regenboogvlaggen zijn. De Pro League trekt hiermee de Football for ALL-campagne op gang, die in de maand maart ook bij de KBVB en de clubs van het amateurvoetbal wordt gehouden.

De campagne is het communicatieve luik van het actieplan tegen negatieve spreekkoren van de Pro League. De regenboogkleuren staan traditioneel voor de LGBT+ gemeenschap, maar het Belgisch voetbal maakt met de campagne niet enkel een statement maken tegen homofobie, maar ook tegen racisme en andere vormen van discriminatie. Voetbal is er voor iedereen, zowel op het veld als in de tribunes. 

Portretten van voetballers, voetbalvaders,

Naast de spelers op het veld, vormen 4 getuigenissen het gezicht van de campagne. In vier portretten vertellen Faris Haroun (Antwerp FC), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies en Red Flames), Thierry Witsel (voormalig amateurvoetballer en vader van Axel) en Matthias De Roover (amateurvoetballer bij FC Eksaarde en Mr. Gay Belgium) over hun liefde voor het voetbal, maar ook over de confrontatie met spreekkoren of gezangen en welke boodschap ze willen geven aan voetballiefhebbers, supporters en jonge spelers.

Deze reportages, een initiatief van de Pro League met de steun van de Voetbalcel en de Federale Cel Gelijke Kansen, worden gedeeld via de media van de clubs en de partners uit het voetbal die mee hun schouders zetten onder deze reportage. U vindt ze alvast via deze link.