RFC Seraing behoudt plek in 1A

© DH

RFC Seraing heeft zich zaterdagavond verzekerd van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Nadat de heenmatch in Molenbeek op 0-1 was geëindigd, hadden ‘Les Métallos’ in de return aan een 0-0 gelijkspel genoeg tegen 1B-vicekampioen RWDM.

RFC Seraing beschikte voor aftrap al over de beste papieren om in de Jupiler Pro League te blijven. Dankzij een doelpunt van Georges Mikautadze klopten de Luikenaars RWDM al in de heenwedstrijd. In een uitverkocht Pairaystadion hield RFC Seraing de Brusselaars op 0-0.

RFC Seraing kwam het voorbije seizoen voor het eerst sinds 1995-1996 opnieuw uit in de hoogste klasse. De Luikse club - het stamnummer 167 - had vorig seizoen als vicekampioen in 1B (na R. Union SG) promotie afgedwongen. Bij de terugkeer in de Jupiler Pro League eindigde RFC Seraing dit seizoen op de 17e en voorlaatste plek, waardoor het behoud via barrages verwezenlijkt moest worden.

Eerder al verzekerde KVC Westerlo zich van de promotie naar 1A door de titel in 1B te pakken. K. Beerschot V.A. verdwijnt als rode lantaarn dan weer uit de Jupiler Pro League en zakt naar de 1B Pro League.

Gerelateerde artikels