Robbie Rensenbrink is ex-Jupiler Pro League speler van de week

Robbie Rensenbrink is de speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek. De spits startte zijn loopbaan in België bij Club Brugge, maar maakte naam tijdens zijn periode bij RSC Anderlecht. Op 24 januari is het een jaar geleden dat Rensenbrink (op 73-jarige leeftijd) overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Rensenbrink begon zijn voetbalcarrière bij het Nederlandse DWS. In 1969 streek de Nederlander op het Belgische hoogste niveau neer en verdedigde 2 jaar lang de kleuren van Club Brugge. De spits speelde er 55 wedstrijden en scoorde 24 keer. In Brugge pakte hij meteen al een eerste prijs: de Beker van België.  

Na 2 seizoenen in loondienst van Club Brugge, verhuisde de spits op initiatief van Constant Vanden Stock naar RSC Anderlecht. Rensenbrink groeide er uit tot een icoon en boekte er zijn grootste successen. In 260 wedstrijden stond hij 143 keer aan het kanon. De Slangenmens pakte in Astridpark 2 titels, 4 nationale bekers, 2 Europacups en 2 Europese Supercups. Ook zijn individuele prijzenkast spekte hij er aan. In 1973 werd hij topschutter en in 1976 won Rensenbrink als 2de buitenlander ooit de Gouden Schoen.

RSC Anderlecht herdenkt deze week de speler als een van hun meest iconische ooit. Samen met Paul Van Himst wordt hij als de beste nummer 11 uit de geschiedenis van paars-wit gezien. 

Gerelateerde artikels