Romelu Lukaku ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler rubriek is Romelu Lukaku. De spits speelde van 2006 tot 2011 voor RSC Anderlecht en maakte het met zijn loopvermogen en neus voor doelpunten veel verdedigers moeilijk. Big Rom werd na een fantastisch seizoen in Europa verkozen tot UEFA Europa League Player of the Season en kwam in de laatste 9 Europese wedstrijden telkens tot scoren.

Ook Romelu Lukaku is #MadeinProLeague. Tijdens zijn periode bij RSCA ontpopte Big Rom zich tot een vaste waarde in de paars-witte aanval. In net geen 100 wedstrijden stond hij 41 keer aan het kanon en zorgde voor 18 assists. In de zomer van 2011 verzilverde Romelu zijn toptransfer naar Chelsea FC, maar kon daar zijn toenmalige coach André Villas-Boas niet meteen overtuigen en werd na een seizoen zonder doelpunten uitgeleend aan het Engelse West Bromwich Albion. Na een seizoen bij West Brom en 17 doelpunten in 35 wedstrijden, had Lukaku zijn goeie vorm van bij RSC Anderlecht teruggevonden. Na transfers naar Everton en Manchester United, trok Romelu in de zomer van 2019 naar het Italiaanse Inter Milan.

Na 1 seizoen bij I Nerazzurri  zet Lukaku duizelingwekkende statistieken neer. In 56 wedstrijden kon hij 40 keer de netten laten trillen en gaf hij 6 assists. Niet alleen bij zijn Italiaanse club gooit hij hoge ogen, ook bij de Rode Duivels trapt Big Rom zich de geschiedenisboeken in. De all-time topschutter van de Belgische nationale elf laat met 52 treffers uit 82 interlands eerste achtervolger Eden Hazard ver achter zich. Niet alleen voor de Rode Duivels is Big Rom van goudwaarde, ook Europees laat hij zich opmerken.

Gerelateerde artikels