Royal Antwerp Amputee Football Club

© Photo News

RAFC heeft er een nieuwe ploeg bij, genaamd RAAFC. De extra A in de naam staat voor 'amputee'. Geamputeerden die voetballen, is geen alledaags gezicht. Toch wil Amp Football Belgium ook deze doelgroep de kans geven om te genieten van voetbal.

Veldspelers hebben een amputatie aan het been en de keeper heeft een amputatie van de hand of arm. De spelers voetballen met krukken en zonder prothese. De wedstrijden worden op een kleiner terrein gespeeld en met kleinere doelen dan het in het reguliere voetbal. De teams spelen met 7 tegen 7.

Momenteel is er in België enkel een nationaal team, de Red Flamingo's. RAAFC is het eerste clubteam voor geamputeerden in België. Afgelopen zondag speelden de 'Royal Antwerp Amputee Football Club' hun eerste oefenwedstrijd in eigen huis tegen PSV. De Pro League juicht dit nieuwe clubteam toe en kijkt uit naar nieuwe teams in de toekomst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten