Royale Union Saint-Gilloise kampioen

Zaterdag speelde Royale Union Saint-Gilloise dé wedstrijd van het jaar. Bij winst kon het voor het eerst in 48 jaar opnieuw promoveren naar de eerste klasse. En dat deed de ploeg uit Brussel. De Unionisten wonnen de Zwanze Derby met 2-1 en verzekerden zo op speeldag 23 hun promotie naar de Jupiler Pro League.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Na 16 minuten voetballen was het Deniz Undav die na mistasten van doelman Sadin de 1-0 tegen de touwen trapte. De voorsprong van de thuisploeg was echter van korte duur. Amper 1 minuut na het openingsdoelpunt volgde de gelijkmaker. Corenthyn Lavie tikte de voorzet van Nzuzi buiten het bereik van Moris in doel en bracht zo RWDM terug in de wedstrijd. Het winnende doelpunt kwam van Guillaume François. De verdediger maakte in de 33ste minuut zijn eerste doelpunt in het shirt van RUSG en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning in de Zwanze Derby.  

De 4de Zwanze Derby van het jaar was dé wedstrijd van het seizoen. Met nog 5 speeldagen op het programma speelde Royale Union Saint-Gilloise op de 23ste speeldag kampioen. Een seizoen waarin Union sterke prestaties neerzette werd zo bekroond met de titel. Daarnaast heeft Union niet alleen de topschutter van de 1B Pro League in hun rangen, ook in doel heeft het een sterk sluitstuk. Anthony Moris staat met 9 clean sheets aan de leiding van het individuele klassement.

© PCR

Gerelateerde artikels