RSCA Anderlecht behoort tot de top van de Europese jeugdopleidingen

Gisteren publiceerde het Zwitsers onderzoeksbureau CIES Football Observatory de jaarlijkse ranking van de jeugdopleidingen van alle Europese voetbalclubs. Op een objectieve manier werd berekend hoe succesvol de opleidingen zijn. Hiervoor namen ze onder andere mee hoeveel wedstrijden de jeugdproducten op het hoogste niveau speelden, in welke competities die wedstrijden gespeeld worden en hoe oud ze zijn. Dat de Belgische voetbalclubs het goed doen blijkt uit deze studie.

RSC Anderlecht is in de algemene rangschikking (van de 5 Europese topcompetities) de beste Belgische leerling van de klas. Paars-wit staat met een score van 37.4 op de 12de plaats, alle Europese clubs meegerekend.

Als er gekeken wordt naar het gemiddeld aantal wedstrijden waarin de spelers opgeleid in Neerpede actief zijn in de vijf Europese topcompetities (Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier League en Serie A), dan laat paars-wit, met 12 actieve spelers, waaronder Dennis Praet, Youri Tielemans en Jérémy Doku, zelfs Europese topploegen zoals Atletico Madrid, Bayern München en Liverpool ver achter zich.

Meer cijfers kan je op deze link raadplegen.

Gerelateerde artikels