Sérgio Conceição ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek is Sérgio Conceição. De ex-middenvelder van Standard die nu aan de slag is als coach bij FC Porto plaatste zich dinsdag met zijn ploeg voor de kwartfinales van de UEFA Champions League.

Sérgio Conceição ofwel El Maestro is geen onbeschreven blad in de Belgische voetbalgeschiedenis. Voor zijn transfer naar Standard de Liège in 2004, kwam de dribbelvaardige middenvelder onder andere uit voor het Portugese FC Porto en Italiaanse clubs zoals Lazio Roma, Parma en Internazionale.

In 2004 maakte de Portugees een opmerkelijke overstap naar Standard de Liège. Conceição kwam in het shirt van de Rouches 90 keer in actie, scoorde 22 doelpunten en leverde 20 assists af. In april 2006 moest de middenvelder een tijdje vanuit de tribune toekijken naar de wedstrijden van zijn club. Na een incident in de Beker van België, werd de Portugees drie maanden geschorst.

Na 3 jaar op Luikse bodem, trok Conceição in 2007 richting het Koeweitse Qadsia SC maar na 1 seizoen verkaste hij er opnieuw. Van 2008 tot 2010 speelde de Portugees bij het Griekse POAK Saloniki waar hij na een voetbalcarrière van 17 jaar stopte met voetballen.

Nadat hij zijn voetbalschoenen in 2010 aan de haak hing, werd hij sportief directeur bij de club uit Griekenland. Maar in mei van datzelfde maakte Conceição de overstap naar Standard. Een seizoen lang bleef de Portugees er assistent-trainer. Na enkele omzwervingen als trainer langs Portugese clubs en Frankrijk, werd Sérgio Conceição in 2017 aangesteld als hoofdcoach van topclub FC Porto.

Porto wipte dinsdag Juventus uit de Champions League en stoot zo voor het eerst sinds de winst van het kampioenenbal in 2004 opnieuw door naar de kwartfinales.

Gerelateerde artikels