Sofiane Hanni ex-Jupiler Pro League Speler van de Week

Afgelopen weekend ging de Jupiler Pro League opnieuw van start. Net zoals de aftrap van het seizoen, wordt ook de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek terug op gang getrapt. De eerste speler die dit seizoen aan bod komt is Sofiane Hanni. Hij kon net zoals Deniz Undav afgelopen weekend zijn debuutwedstrijd in de Jupiler Pro League extra kracht bijzetten met een doelpunt.

Sofiane Hanni begon zijn voetbalcarrière in Frankrijk. Na de jeugdreeksen van US Ivry, AC Boulogne-Billancourt en FC Nantes te doorlopen hebben, maakte hij in december 2009 zijn debuut voor de eerste ploeg van Nantes. De middenvelder kwam in Frankrijk niet veel aan spelen toe en trok in de zomer van 2011 naar Turkije. Na 4 jaar op Turkse bodem, trok KV Mechelen in 2014 de Frans-Algerijnse voetballer aan.

Bij Malinwa groeide Hanni uit tot een van de uitblinkers van de ploeg. Niet alleen scoorde hij tijdens zijn debuutwedstrijd in de Jupiler Pro League zijn eerste doelpunt in het shirt van KVM, later dat jaar bereikte Hanni samen met zijn ploeg de finale van play-off II. Zijn goeie vorm trok hij ook het daaropvolgende seizoen door en zag in datzelfde jaar zijn goede prestaties bekroond worden met de Ebbenhouten Schoen en de trofee voor Profvoetballer van het Jaar.

Na 2 seizoenen en 81 wedstrijden in het shirt van Mechelen, trok de middenvelder naar RSC Anderlecht. Hanni werd er aanvoerder en mocht aan het einde van dat seizoen de Kampioenenbeker in de lucht steken. De Frans-Algerijnse voetballer bleef maar 1 seizoen bij RSC Anderlecht en trok in 2018 naar Spartak Moskou. De club uit Rusland leende de afgelopen seizoenen de speler uit aan Al-Gharafa.

Gerelateerde artikels