Speelmomenten Pro League: open brief

© PCR

Open brief Pro League

Beste Pro League supporter,

Ons voetbal is van ons allemaal, supporters, spelers, clubs en partners. We delen dezelfde passie en hetzelfde vuur voor ons favoriete spelletje.

Als Pro League moeten we de vinger aan de voetbalpols houden. We begrijpen dat de speelmomenten van onze competities voor vragen en bezorgdheden zorgen, en soms zelfs voor onvrede. Het is immers niet eenvoudig om op korte termijn bussen voor bezoekende supporters in te leggen of persoonlijke kalenders aan te passen.

De kalenderopmaak, en zeker deze van dit seizoen, is allesbehalve een simpele klus. Het WK moet deze keer middenin het seizoen worden ingepland. Onze Europese groepswedstrijden moeten allemaal begin november al afgewerkt worden en het is in het algemeen belang van het Belgisch voetbal dat we onze Europees spelende clubs beschermen. De nieuwe U23 ploegen spelen soms in hetzelfde stadion als hun moederclub. En de kalendermanager moet rekening houden met de verzuchtingen van lokale politiezones. Die leggen bijvoorbeeld op dat sommige wedstrijden bij zonlicht moet afgewerkt worden of niet op zondagavond mogen plaatsvinden.

We hebben de supporters dan ook goed gehoord. We beleven voetbal samen. Als de fans vragen om in gesprek te gaan, dan gaan we daar graag op in. De Pro League nam de voorbije dagen contact op met Belgian Supporters en plande een vergadering in met een delegatie van de nationale supportersfederatie. We gaan samenzitten, luisteren en op zoek naar oplossingen zodat we bij de volgende kalenderopmaak, daar waar het kan, de stem van de supporter kunnen meenemen.

Lorin Parys,

CEO Pro League