Sporting Lokeren wint de Grote Verkeerscup 2018!

© Bolcina - Photo News

Dit weekend liep de derde editie van de Grote Verkeerscup, de sensibiliseringsactie van de Pro League en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Agence Wallonne pour la Sécurité Routière af. Net als vorig jaar ging de overwinning naar de supporters van Sporting Lokeren, die zo hun kennis van de verkeersregels nogmaals bevestigen.

Het is trouwens veilig in het verkeer in het Waasland, want de 2de plaats in de Grote Verkeerscup ging naar Waasland-Beveren. Het podium werd vervolledigd door Lommel SK, de winnaars van de eerste editie in 2016.

De quiz, die spelenderwijs naar de kennis van de verkeersregels van de deelnemers peilde, werd maar liefst 55.000 keer gespeeld. Recordhouder van het aantal deelnemers staat op naam van Club Brugge, die met 8000 deelnemers net iets meer scoorden dan de 7500 deelnemers van RSC Anderlecht.

Het hoge aantal deelnames bewijst dat de campagne zijn doel bereikte: "met De Grote Verkeersquiz en De Grote Verkeerscup heeft een recordaantal deelnemers op een leuke manier iets kunnen bijleren over veilig verkeer. Dankzij de goede samenwerking met de Pro League hebben ook heel wat voetballiefhebbers de weg gevonden naar onze quiz, en daar kunnen we alleen maar blij om zijn!", aldus Werner de Dobbeleer, woordvoerder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

De Pro League houdt er aan om de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en Agence Wallonne pour la Securité Routière te bedanken voor de samenwerking, en uiteraard de supporters die massaal deelnamen aan de quiz en zo meedragen aan een veiliger verkeer, niet alleen van en naar het stadion, maar elke dag op de weg.