Standard-Antwerp opener van Jupiler Pro League Play-Offs

© Photo News

In het bondsgebouw in Brussel is maandagnamiddag de kalender van de Jupiler Pro League Play-Offs bekendgemaakt. Play-Off 1 wordt op vrijdagavond 29 maart afgetrapt met het duel tussen Standard en Antwerp.

De zes teams van Play-Off 1 spelen na halvering van hun puntenaantal na de reguliere competitie tweemaal tegen elkaar. Genk start met 32 punten, voor Club Brugge (28), Standard (27), Anderlecht (26), AA Gent (25) en Antwerp (25).

Standard en Antwerp mogen op vrijdag 29 maart om 20u30 de debatten openen op Sclessin. Een dag later ontvangt Genk Anderlecht en op zondag is het Jan Breydelstadion het decor voor de match tussen Club Brugge en AA Gent. Een week later is het uitkijken naar Antwerp-Genk, Gent-Standard en Anderlecht-Club Brugge.

Alle matchen van de tiende en laatste speeldag worden op zondag 19 mei om 18u gespeeld. Club Brugge neemt het dan thuis op tegen Antwerp, Gent ontvangt Anderlecht en Genk speelt tegen Standard.

De landskampioen verzekert zich van deelname aan de groepsfase van de Champions League. De vicekampioen treedt volgend seizoen aan in de derde voorronde van de Champions League. Als winnaar van de reguliere competitie is KRC Genk al zeker van de derde voorronde van de Europa League. Eindigt Genk bij de eerste twee, dan gaat dit ticket naar de nummer 3 van Play-Off 1. De winnaar van het duel tussen (in theorie) het nummer 4 van Play-Off 1 en de Play-Off 2-laureaat pakt een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

De winnaar van de Croky Cup, AA Gent of KV Mechelen, is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

In groep A van Play-Off 2 nemen STVV, Charleroi, Eupen, KV Oostende, Westerlo (1B) en Beerschot Wilrijk, dat zaterdag in de promotiefinale in 1B aan het kortste eind trok tegen KV Mechelen, het tegen elkaar op. KV Kortrijk, Moeskroen, Zulte Waregem, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Union zijn ondergebracht in Play-Off 2B. De teams beginnen met nul punten en kijken elkaar twee keer in de ogen. De winnaars van elke poule bepalen in één match welke ploeg Play-Off 2 wint.

Alle matchen van de openingsspeeldag in PO2B worden op zaterdag 30 maart gespeeld: Kortrijk-Moeskroen, Union-Cercle Brugge en Zulte Waregem versus Waasland-Beveren. Op diezelfde dag wordt in PO2A ook KV Oostende-Eupen gespeeld. STVV-Charleroi en Westerlo-Beerschot Wilrijk staan geprogrammeerd op zondag 31 maart.

De tiende en laatste speeldag in Play-Off 2B wordt op vrijdag 17 mei afgewerkt, die in Play-Off 2A op zaterdag 18 mei. Op woensdag 22 mei vindt de finale van Play-Off 2 plaats. Het team dat het hoogst eindigde in de reguliere competitie krijgt het thuisvoordeel. Op zondag 26 mei speelt de winnaar van Play-Off 2 voor een Europa League-ticket tegen het team dat op de barrageplaats geëindigd is in Play-Off 1. Het team mag in eigen stadion aantreden.