Standard de Liège en KAA Gent trappen nieuw seizoen af

© DHA

Het seizoen 2022-2023 in de Jupiler Pro League start op vrijdag 22 juli met een heerlijke affiche. Standard de Liège en KAA Gent geven op Sclessin het startschot voor meteen een boeiende eerste speeldag, die met de topper Club Brugge - KRC Genk extra pigment krijgt.

Nog exact 30 nachten slapen voor de bal opnieuw over de Belgische voetbalvelden rolt. De eerste aftrap wordt gegeven op vrijdag 22 juli, op het veld van Sclessin. De Rouches en de Buffalo’s bijten de spits af. Op de eerste speeldag staat bovendien de spraakmakende affiche tussen landskampioen Club Brugge en KRC Genk - de kampioen van 2018-2019 - op het programma. Nieuwkomer KVC Westerlo opent na vijf seizoenen afwezigheid in de Jupiler Pro League met een match in ‘t Kuipje tegen Cercle Brugge.

De eerste Super Sunday vindt plaats in het weekend van 4 november, met KRC Genk - Sporting Charleroi, de Slag om Vlaanderen tussen KAA Gent en Club Brugge en de topper tussen Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht. Tot dan kunnen we ons opwarmen aan heel wat streekduels: R. Union SG - RSC Anderlecht (28 augustus), Club Brugge - Cercle Brugge en KRC Genk - STVV (speeldag 7), Sporting Charleroi - Standard de Liège (speeldag 11) en KV Kortrijk - Zulte Waregem (speeldag 12).

Kampioen bekend ten laatste 4 juni 2023

Bijzonder dit jaar: na de zeventiende speeldag (weekend van 11 tot 13 november) drukken we de pauzeknop even in. De Jupiler Pro League moet halverwege even wijken voor het WK voetbal in Qatar, waarop ongetwijfeld enkele van onze spelers de eer van hun land verdedigen. Hernemen doen we eind december met kerstvoetbal tussen 23 en 27 december. De reguliere competitie eindigt na 34 speeldagen in het weekend van 21 april 2023. 

De finale van de Beker van België wordt een week later gespeeld, net als de eerste speeldag van de Champions’ en Europe Play-offs. Uiterlijk op 4 juni 2023 - zesde en laatste speeldag van de play-offs - is de kampioen bekend. Kruis alvast maandag 24 april 2023 aan in uw agenda, want dan maakt de Pro League de kalender van de play-offs bekend.

Download de volledige kalender hier:

Downloads

De speelmomenten van speeldag 1 tot en met speeldag 6 vindt u hieronder: