Start Jupiler Pro League 2021-2022!

Het nieuwe Jupiler Pro League seizoen wordt dit weekend afgetrapt op Sclessin. Daar neemt Standard de Liège het op tegen vicekampioen KRC Genk. Op zaterdag staan er 4 wedstrijden op het programma. Dan komt onder meer Seraing voor het eerst in 25 jaar terug in actie in de Jupiler Pro League. Op zondag staan er enkele mooie affiches op de agenda. Op de middag is er de Antwerpse derby tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC en ook in Brussel staan RSC Anderlecht en promovendi Royale Union Saint-Gilloise lijnrecht tegenover elkaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Vrijdag 23 juli 2021

Standard de Liège – KRC Genk

Vrijdagavond openen Standard de Liège en KRC Genk het nieuwe seizoen. De openingswedstrijd is een heruitgave van de bekerfinale eind april, toen KRC Genk kon zegevieren. In eigen huis kunnen de Rouches dus revanche pakken voor deze nederlaag. KRC Genk kwam dit seizoen al een eerste keer in actie. Vorig weekend speelde het in het Jan Breydel stadion de Supercup tegen Club Brugge. Het verloor het prestigeduel met 3-2 van de landskampioen. Ook Genk zal deze eerste speeldag dus iets goed willen maken.

© PDV

Zaterdag 24 juli 2021

OH Leuven – SV Zulte Waregem

De eerste wedstrijd op zaterdag is het duel tussen OH Leuven en SV Zulte Waregem. OH Leuven draaide vorig jaar een rustig seizoen onder Marc Brys. SV Zulte Waregem kende een minder goede start, maar mede door een sterke reeks na de winterstop klom Essevee terug op in de ranking. In de onderlinge confrontaties vorig seizoen was OH Leuven beide keren de sterkste. Thuis won het met 2-1 en in de Elindus Arena werd het 2-3.

KV Kortrijk – RFC Seraing

In het Guldensporenstadion neemt KV Kortrijk het op tegen RFC Seraing. De Métallos keren na 25 jaar terug op het hoogste niveau en gaan meteen op zoek naar punten bij Kortrijk. De Kerels gaan er dan weer alles aan doen om op de eerste speeldag de punten thuis te houden en goed aan het seizoen te beginnen.

K. Beerschot V.A. – Cercle Brugge

Op hetzelfde tijdstip als KV Kortrijk – RFC Seraing bekampen op het Kiel K. Beerschot V.A. en Cercle Brugge elkaar. Thuisploeg Beerschot was vorig seizoen een lange tijd de revelatie, maar greep net naast een ticket voor de Europe play-offs. Cercle stond dan weer lange tijd in de onderste regionen van het klassement, maar mede door een 7 op 9 tijdens de laatste 3 speeldagen kon het zich behoeden van degradatie. In de onderlinge confrontaties vorig seizoen speelde beide clubs één keer gelijk en kon Cercle één keer winnen.

KV Oostende – Sporting Charleroi

De laatste wedstrijd op zaterdag is het duel tussen KV Oostende en Sporting Charleroi. Thuisploeg Oostende was dé revelatie van het vorige seizoen. Onder trainer Blessin voetbalde de Kustboys zich naar een knappe 5e plek waardoor ze zich plaatsten voor de Europe play-offs. De bezoekers uit Charleroi begonnen ook sterk, maar konden de goede tendens niet doortrekken. De Carolo’s eindigden uiteindelijk op een 13e plek. Vorig seizoen wonnen beide clubs hun thuisduel in de onderlinge confrontaties.

© Bolcina/Photo News

Zondag 25 juli 2021

KV Mechelen – Royal Antwerp FC

Op zondag is de eerste wedstrijd meteen een mooie affiche. In een Antwerpse derby neemt KV Mechelen het in eigen huis op tegen Royal Antwerp FC. Afgelopen seizoen draaiden beide clubs goed. Thuisploeg KV Mechelen speelde een sterke terugronde en plaatste zich zo voor de Europe play-offs. Antwerp eindigde het seizoen als 3e in de Champions’ play-offs en bemachtigde zo een ticket voor de Europa League. Vorig seizoen wonnen beide clubs hun thuiswedstrijd van de onderlinge duels.

Club Brugge – KAS Eupen

Landskampioen Club Brugge neemt het in haar eerste wedstrijd van het seizoen op tegen KAS Eupen. De Panda’s eindigden vorig seizoen op een 12e plek en beleefden al bij al een rustig seizoen. In de onderlinge duels van vorig seizoen was Blauw-zwart tweemaal de sterkste. Dit seizoen kwam Club al een eerste keer in actie tijdens de Supercup. De manschappen van Philippe Clement wonnen die met 3-2 van bekerwinnaar KRC Genk.

RSC Anderlecht – Royale Union Saint-Gilloise

Naast een Antwerpse derby wordt er ook in Brussel een echt streekduel gespeeld. RSC Anderlecht ontvangt Royale Union Saint-Gilloise. Union kende een sterk seizoen in de 1B Pro League en promoveerde rechtstreeks. Voor de ploeg van Mazzu staat er nu al meteen een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar op het programma.

STVV – KAA Gent

Zondagavond sluiten STVV en KAA Gent de eerste speeldag af. Thuisploeg STVV voetbalde vorig seizoen in de onderste regionen van het klassement. In de terugronde pakte het onder Peter Maes consistent punten en zo behoedde het zichzelf van degradatie. KAA Gent vocht zich na een mindere start in het tweede deel van de competitie terug en behaalde de Europe play-offs. Daarin werd het eerste, waardoor de Buffalo’s een ticket voor de Europa Conference League bemachtigden.

© PCR

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini
  • OSM
  • Toro
  • Score! Hero 2