Status quo in titelstrijd, KRC Genk rukt op in Europe Play-offs

© PDV

RFC Seraing verlengt zijn verblijf in de Jupiler Pro League, KRC Genk zit KAA Gent op de hielen in de Europe Play-offs en na twee doelpuntenloze draws veranderen de verhoudingen in de titelstrijd niet. Dat zijn de voornaamste conclusies van het voorbije voetbalweekend.

Nadat de heenmatch in Molenbeek op 0-1 was geëindigd, hadden ‘Les Métallos’ zaterdagavond in de return aan een 0-0 gelijkspel genoeg tegen 1B-vicekampioen RWDM. RFC Seraing blijft zo minstens nog een seizoen in de Jupiler Pro League. De Brusselaars moeten hun promotiedroom nog even in de koelkast steken. Die moeten ze weliswaar verwezenlijken zonder Igor De Camargo. Na 22 jaar bergt de aanvaller van onder meer KRC Genk, Standard de Liège en KV Mechelen zijn voetbalschoenen op.

Niet alleen in Seraing bleven doelpunten uit. Ook in de Champions’ Play-offs bleven de supporters op hun honger zitten. Leider R. Union Saint-Gilloise morste vooral in het slotkwartier met de kansen op het veld van R. Antwerp FC. Club Brugge slaagde er niet in te profiteren van het Brussels puntenverlies, want bleef op het veld van RSC Anderlecht eveneens steken op 0-0. Mogelijks wordt de titelkamp de komende twee speeldagen beslecht met een dubbele confrontatie tussen R. Union SG en Club Brugge.

Gent of Genk?

In de Europe Play-offs deden KAA Gent en KRC Genk goede zaakjes door hun tweede wedstrijd te winnen. De Limburgers zetten KV Mechelen opzij in een doelpuntenrijke wedstrijd met 4-2. Invaller Théo Bongonda trok de thuisploeg over de streep met twee treffers. Na een 6 op 6 wipte KRC Genk even over KAA Gent naar de leiding, maar de Buffalo’s antwoordden gevat door op het veld van Sporting Charleroi te gaan winnen. Dankzij onder meer twee goals van Darko Lemajic werd het 1-3 op Mambourg.

Samenvattingen van alle wedstrijden vind je in onze videozone.

© PDV

Gerelateerde artikels