Steven Defour ex-Jupiler Pro League speler van de week

Na een carrière van 17 jaar profvoetbal, hangt Steven Defour zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. Eerder dit seizoen kondigde Defour aan dat hij er op het einde van het seizoen mee zou stoppen, maar een blessure dwingt hem om eerder afscheid te nemen. De middenvelder blijft wel actief in het profvoetbal en gaat aan de slag in de technische staf bij zijn huidige club, KV Mechelen.

De geboren en getogen Mechelaar doorliep de jeugdreeksen van KV Mechelen, maar maakte zijn debuut op het hoogste niveau in het shirt van KRC Genk. Bij de ploeg uit Limburg werd hij op zeventienjarige leeftijd in 2005 een van de vaste waarden in de ploeg van Hugo Broos. In 2006 trok Defour naar Standard de Liège.

De jonge middenvelder groeide net zoals bij KRC Genk ook bij de Rouches uit tot een van de sleutelspelers. Na een jaar aan de zijde van toenmalig aanvoerder Conceiçao, kreeg Defour in 2007 na het vertrek van de Portugees de aanvoerdersband. Samen met Marouane Fellaini en Axel Witsel groeide hij uit tot een van de jonge sterren van de ploeg uit Luik. Met Standard de Liège won Defour 2 opeenvolgende landstitels en zag in 2008 zijn sterke prestaties beloond worden met de Gouden Schoen.

Na 5 jaar het Maurice Dufrasnestadion als thuisbasis te hebben gehad, trok Defour in 2011 naar FC Porto. Bij de club uit Porto kwam ‘de kleine generaal’ 113 keer in actie en scoorde 7 keer. In 2014 keerde de Defour een eerste keer terug naar België en ging aan de slag bij RSC Anderlecht. Bij RSCA schopte hij het opnieuw tot aanvoerder en werd als een van de sleutelpionnen van het middenveld gezien. Na 2 jaar in loondienst van paars-wit trok de Rode Duivel in 2016 naar het Engelse Burnley om daar zijn buitenlandse carrière opnieuw te lanceren.  

Na 3 seizoenen bij Burnley keerde Defour voorgoed terug naar België. Eerst speelde hij een jaar bij Royal Antwerp FC, maar sinds 2020 verdedigde de middenvelder de kleuren van KV Mechelen. Afgelopen dinsdag (11 mei) kondigde Steven Defour aan een punt te zetten achter zijn rijkgevulde carrière.

© Photo News

Gerelateerde artikels