STVV schrijft geschiedenis met Croky Cup-winst tegen Club Brugge

© JIMMY BOLCINA

Een heroïsche overwinning op Jan Breydel in de Croky Cup. STVV had zich haar eerste uitzege tegen Club Brugge niet mooier durven dromen: 1-4. Standard ging kopje onder bij Antwerp. KMSK Deinze miste een afspraak met de geschiedenis en KRC Genk schakelt RSC Anderlecht uit in spannend duel.

Het Jan Breydelstadion, dat was voor de Kanaries tot nog toe een oninneembare vesting. In de achtste finales van de Croky Cup maakten ze komaf met de vloek. STVV vloerde Club Brugge met 1-4. KMSK Deinze wilde voor het eerst in 25 jaar winnen van buur SV Zulte Waregem. Het zag er 85 minuten lang goed uit voor het Challenger Pro League-team, maar Essevee boog in het slot de 1-0 achterstand helemaal om.

In een fel betwiste clash hielden KRC Genk en RSC Anderlecht elkaar 90 minuten in evenwicht. Verlengingen dus, en daarin kroonde Paintsil zich tot held van de avond. Zijn doelpunt bezorgde de Limburgse competitieleider een ticket voor de kwartfinales. Brian Riemer kende een debuut in mineur als coach van RSCA, vorig jaar nog finalist in de Croky Cup.

R. Antwerp FC sloeg Standard dinsdagavond al knock-out: 4-0 aan de Bosuil. 

Bekerhouder KAA Gent klaarde de klus - ook in verlengingen - tegen Cercle Brugge. KV Kortrijk knikkerde OH Leuven uit de Croky Cup. Ook KV Mechelen en R. Union SG verteerden de WK-pauze goed, Seraing en KV Oostende liggen er onherroepelijk uit.

KRC Genk, STVV, Zulte Waregem, Antwerp, KAA Gent, KV Mechelen, Union SG en KV Kortrijk: deze acht teams plaatsen zich voor de kwartfinales op 10, 11 en 12 januari. De loting voeren we donderdagmiddag uit om 12 uur, via een stream op het YouTube-kanaal van de Pro League.

Herbeleef Antwerp-Standard in de Croky Cup Comics: