Takehiro Tomiyasu ex-Jupiler Pro League speler van de week

De ex-Jupiler Pro speler van de week is Takehiro Tomiyasu. De verdediger die in 2018-2019 voor STVV uitkwam, trekt na een tussenstop bij het Italiaanse Bolonga naar de Engelse topclub Arsenal. De Japanner speelde 41 wedstrijden in het shirt van de Truienaars en kon 1 keer scoren.

Nadat Tomiyasu in Japan de jeugdreeksenopleiding bij Avispa Fukuoka doorliep, maakte hij in 2018 zijn eerste buitenlandse transfer. Op 8 januari tekende hij bij STVV een contract voor drieënhalf jaar. Door een aanslepende enkelblessure kwam de Japanse verdediger niet meteen in actie in de Jupiler Pro League.

Na de revalidatie van zijn blessure, maakte Tomiyasu zijn debuut op 12 mei 2018 tegen Royal Antwerp FC. Een eerste basisplaats bij de Kanaries dwong hij af in het daaropvolgende seizoen. Na zijn eerste basisplaats in het elftal, werd Tomiyasu snel een van de vaste waarden in de verdediging van de Truienaars.

De goede prestaties van de verdediger bleven niet onopgemerkt. In de zomer van 2019 trok de Japanse international naar het Italiaanse Bologna. Na 64 wedstrijden in het shirt van Bologna verhuist Tomiyasu nu naar het Engelse Arsenal, waar hij ploegmakker van #madeinProLeague Sambi Lokonga wordt.

Gerelateerde artikels