Terugkeer publiek in stadions: Pro League houdt infomeeting

© Philippe Crochet

De Pro League hield vandaag een infovergadering voor haar 26 clubs naar aanleiding van de naderende terugkeer van publiek in de stadions bij de wedstrijden van de Jupiler Pro League en de 1B Pro League.

Indien de verschillende Ministers van Sport komende dagen het licht op groen zetten voor de individuele dossiers, luiden de wedstrijden van het weekend van 11-14 september de langverwachte terugkeer van fans in de stadions in.

Na de uitwerking van de nationale protocollen door de Pro League en partners en de definitieve bekrachtiging op 25 augustus door de verschillende regionale en federale diensten, zijn de clubs aan het werk gegaan om het algemene protocol om te zetten naar de plaatselijke realiteit van hun stadions, in samenspraak met de lokale overheden.

De Pro League zette vandaag de clubs samen om een laatste stand van zaken te geven van de verschillende procedures die gevolgd moeten worden en om een antwoord te geven op de verschillende vragen die deze nieuwe context met zich meebrengt.  Samen met technische partner TicketMaster Sport werd ook de organisatie van de ticketverkoop, met plaatsing van bubbels in de tribunes en organisatie van de tijdslots nog eens in detail bekeken.

De Pro League diende de voorbije dagen de verschillende dossiers in bij de relevante overheden en volgt dankzij dagelijks en constructief overleg met de regionale kabinetten van Sport de verwerking nauwgezet op, opdat vanaf 11 september fans opnieuw #dichterbijvoetbal zullen zijn.

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini