Thibaut Courtois ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler rubriek is Thibaut Courtois. De nummer 1 van onze nationale elf speelde van 2009 tot 2011 voor KRC Genk en verhinderde met zijn snelle reflexen menig tegendoelpunt. Afgelopen seizoen werd Courtois na een fantastisch seizoen in La Liga bekroond met de trofee voor de beste doelman van het jaar, de Trofeo Zamora. Ook zijn 1ste landstitel in loondienst van Real Madrid kon hij aan zijn trofeekast toevoegen.

Ook Thibaut Courtois is #MadeInProLeague. Van 2009 tot 2011 speelde de doelman voor KRC Genk. Met 14 clean sheets uit 45 wedstrijden gooide hij hoge ogen in Europa. Op jonge leeftijd brak hij door en werd door zijn reflexen als snel gevreesd door de tegenstanders. Na 2 jaar in de Jupiler Pro League trok Thibaut in de zomer van 2011 naar Chelsea FC. Daar kon hij Villas-Boas niet meteen van zijn kunnen overtuigen en werd de daaropvolgende 3 seizoenen uitgeleend aan Atletico Madrid.

Bij Los Colchoneros spekte Courtois zijn prijzenkast aan. 2 seizoenen op rij werd hij verkozen tot de beste doelman van de Spaanse competitie, maar ook de Spaanse landstitel, de Copa del Rey en de UEFA Europa League kon hij achter zijn naam schrijven. Na 3 seizoenen in La Liga trok Courtois terug naar zijn moederclub in Engeland.

Hoewel hij in 2011 het vertrouwen van zijn toenmalige coach niet kon winnen, werd hij in zijn 2de periode bij The Blues een vaste waarde. Met 154 wedstrijden onder de lat en 58 clean sheets was Courtois de hoeksteen van de ploeg. Tijdens zijn periode in Engeland werd Courtois 2 keer kampioen en won 1 keer de FA Cup.

In de zomer van 2018 forceerde hij de transfer naar Real Madrid. Vorig seizoen hield Courtois in 18 competitieduels zijn netten schoon en bezorgde Los Blancos zo de 34ste landstitel. Ook dit seizoen heeft Courtois zijn ploeg al meerdere malen gered. Met enkele super saves en 3 clean sheets uit 4 wedstrijden lijkt hij op weg om zijn record van vorig seizoen te evenaren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels