Tim Smolders ex-Jupiler Pro League speler van de week

Tim Smolders is de ex-Jupiler Pro League van de week. De middenvelder begon zijn carrière als profvoetballer in 1999 en was tot in 2015 speler tussen de lijnen te bewonderen. Smolders is nu actief als assistent trainer in de jeugdopleiding van Club Brugge. Dit weekend staan twee van zijn ex-ploegen tegenover elkaar. Zet Cercle Brugge een stap richting het behoud in de Jupiler Pro League of duwt KAA Gent hen verder weg?

Na de jeugdreeksen grotendeels op Kempische bodem doorlopen te hebben, trok Smolders in 1998 naar Club Brugge. Een jaar later schopte de middenvelder het op 19-jarige leeftijd tot profvoetballer bij de eerste ploeg. Na 4 jaar in het shirt van Club Brugge, trok Smolders in 2004 naar het Nederlandse RBC Roosendaal om daar zijn carrière opnieuw leven in te blazen.

Na 2 seizoen, 60 wedstrijden en 6 doelpunten in de Eredivisie keerde Smolders terug naar België. Sporting Charleroi zou drie jaar lang zijn thuishaven worden. In de zomer van 2009 maakte Smolders de overstap naar KAA Gent. Hij speelde 142 wedstrijden voor de Buffalo’s voor hij in 2012 naar Cercle Brugge trok, de laatste club in zijn spelerscarrière.

Na 3 jaar in loondienst van Cercle Brugge, zette Smolders in 2015 een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De middenvelder won enkele prijzen met verschillende teams: 1 titel en 1 Beker met KAA Gent en 1 titel, 1 Supercup en 2 Bekers met Club Brugge.

Zondag staan twee van zijn ex-ploegen tegenover elkaar. Houdt KAA Gent de punten thuis of kan Cercle Brugge net zoals in de heenronde zwaar uithalen?

© Photo News

Gerelateerde artikels