Timmy Simons ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek is Timmy Simons. De Belgische middenvelder was jarenlang actief in binnen- en buitenland. Na in totaal 10 jaar in loondienst bij Club Brugge, hing Simons in 2018 zijn voetbalschoenen aan de haak. Sinds de start van het voetbalseizoen is hij actief als T2 bij SV Zulte Waregem. Dit weekend wordt het zijn eerste weerzien met zijn ex-club op Jan Breydel.

Timmy Simons begon profcarrière in 1998 bij toenmalige eersteklasser Lommel SK. Hij was amper 21 jaar oud en schopte het in no time tot de eerste ploeg. Na 2 jaar en 75 wedstrijden in het shirt van de Limburgse club, trok  Simons in de zomer van 2000 naar Club Brugge.

In zijn eerste seizoen bij blauw-zwart dwong Simons meteen een basisplaats af. Hij werd een van de sterkhouders van het Brugse elftal en zag zijn sterke prestaties beloond met de Gouden Schoen in 2002. In 5 jaar tijd pakte Simons samen met Club Brugge 2 landstitels, 2 Bekers en 2 Super Cups. In de zomer van 2005 was het tijd voor een stap hogerop en trok Simons naar het Nederlandse PSV Eindhoven.

Tot 2010 speelde de middenvelder bij de ploeg uit Nederland. Hij kwam er maar liefst 223 keer in actie en pakte 3 opeenvolgende landstitels in de Eredivisie.  Na 5 jaar Nederland trok de middenvelder met het groot loopvermogen naar Bundesliga club FC Nürnberg. Hoewel het plan was om daar zijn carrière te beëindigen, keerde Simons op 37-jarige leeftijd terug naar de club waar hij zijn profcarrière lanceerde: Club Brugge.

Simons speelde nog 5 jaar in het shirt van blauw-zwart en vulde zijn trofeekast verder aan met 2 landtitels en 1 Beker. Na meer dan 800 wedstrijden en 86 doelpunten op het hoogste niveau in binnen -en buiteland zette hij in 2018 een punt achter zijn rijkgevulde carrière. Sinds de zomer van 2020 is Simons aan de slag bij SV Zulte Waregem als T2. Op zondag staan zijn ex-ploeg en de ploeg waar hij nu aan de slag is tegenover elkaar. Dat wordt het eerste weerzien met Club Brugge op Jan Breydel.

Gerelateerde artikels