Timothy Castagne ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in ex-Jupiler Pro League speler rubriek, is Timothy Castagne. De Rode Duivel verdedigde van 2013 tot 2017 de kleuren van KRC Genk en maakte het met zijn verdedigende skills menig tegenstanders moeilijk om de weg naar doel te vinden. De rechtsback verhuisde deze zomer naar het Engelse Leicester City en stond afgelopen weekend meteen in de basis. In zijn debutmatch voor the Foxes scoorde Castagne zijn eerste doelpunt op Engelse bodem.

Ook Timothy Castagne is #MadeinProLeague. Van 2013 tot 2017 speelde de verdediger voor KRC Genk. Hij speelde net geen 100 wedstrijden voor de Limburgers en ontpopte zich doorheen de jaren als de sterkhouder van de Genkse defensie. In de zomer van 2017 trok de verdediger naar het Italiaanse Atalanta Bergamo. Daar wist Castagne in 96 matchen 8 keer te scoren en 10 keer voor de beslissende pass te zorgen. Na 2 jaar Italië trok Timothy tijdens de zomer van 2020 naar het Engelse Leicester City.

Bij the Foxes zal Castagne enkele oude bekenden tegen het lijf lopen. Zo vindt hij er niet alleen ex-ploegmakker Wilfred Ndidi terug, ook Belgische internationals Youri Tielemans en Dennis Praet staan op de loonlijst van de Engelse club. Zondag trokken de mannen van Rodgers voor de start van de competitie naar West Brom. Castagne startte in de basis en bedankte in de 56ste minuut voor het vertrouwen. Op aangeven van Praet, ook #MadeinProLeague, kopte hij de 0-1 tegen de netten. Naast een zege op het veld van West Brom, werd Timothy tot de Sky Sports Man of the Match bekroond.