Topschutter Mikautadze blijft aan de leiding

Georges Mikautadze (RFC Seraing) blijft met 15 doelpunten uit 12 wedstrijden aan de leiding van het topschuttersklassement in de 1B Pro League. De Fransman de enige speler uit de individuele klassementen die er in slaagt om sinds speeldag 1 onafgebroken aan de leiding te blijven. Na 12 speeldagen kent het Clean Sheet klassement een nieuwe leider. Berke Özer (KVC Westerlo) springt met 6 wedstrijden zonder tegendoelpunt over Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) in de stand.

Geen doelpunten voor Georges Mikautadze (RFC Seraing) en Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) op de 12de speeldag van de 1B Pro League. Met 15 treffers blijft de Franse huurling van les Métallos wel aan de leiding van het topschuttersklassement. Manfred Ugalde (Lommel SK) kon tegen RWDM 2 keer de netten laten trillen en klimt in de stand op naar de 3de positie.

Ook Lennart Mertens (KMSK Deinze) schuift 1 plaatsje op in de stand. Met 6 doelpunten komt hij op de 4de plaats te staan. De top 5 wordt afgesloten door Thibo Baeten (Club NXT) met 5 doelpunten.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 15
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 11
Ugalde – Lommel SK – 7
Mertens – KMSK Deinze – 6
Baeten – Club NXT – 5

© Sebastien Smets

Christian Brüls (KVC Westerlo) blijft met 5 assists de nummer 1 van het Pro Assist klassement. De middenvelder heeft evenveel beslissende passen als Antoine Bernier (RFC Seraing) achter zijn naam, maar Brüls had daar minder minuten op het veld voor nodig. Abdoulie Jallow (RFC Seraing) en Teddy Teuma (Royale Union Saint-Gilloise) leverden elk 4 assists af en bekleden zo de 3de en 4de positie van het klassement.

Youssef Challouk (KSMK Deinze) vervolledigt met 3 assists de top 5 van het klassement.

Klassement Pro Assist (top 5)
Brüls – KVC Westerlo – 5
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Teuma – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Challouk – KMSK Deinze – 3

© NVE

De nieuwe leider van het Clean Sheet klassement is Berke Özer. De doelman van KVC Westerlo hield in de afgelopen wedstrijden 6 keer zijn netten schoon en heeft 1 wedstrijd zonder tegendoelpunt meer dan Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise). De rest van de top 5 blijft ongewijzigd.

Anthony Sadin (RWDM) staat met 3 clean sheets op de 3de plaats. William Dutoit (KMSK Deinze) en Nick Shinton (Club NXT) vervolledigen de top 5 met respectievelijk 2 clean sheets en 1 clean sheet.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo – 6
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 5
Sadin – RWDM – 3
Dutoit – KMSK Deinze – 2
Shinton – Club NXT – 1

© NVE

Gerelateerde artikels