Transfers op de laatste dag van de wintermercato

Gisteren om klokslag middernacht werd de transfermarkt gesloten. Op de laatste dag van de mercato versterkte Royal Antwerp FC zich met de komst van doelman Ortwin De Wolf (KAS Eupen) en de Franse verdediger Maxime Le Marchand (Fulham FC). Antwerp huurt beide spelers tot het einde van het seizoen. Bij Club Brugge vertrok Simon Deli tot het einde van het seizoen naar zijn ex-club Slavia Praag. Michel Vlap en Landry Dimata verlaten RSC Anderlecht en gaan op zoek naar meer speelminuten bij Bielefeld (Vlap) en Espanyol (Dimata).

Naast enkele stevige uitgaande transfers, waren er ook enkele opmerkelijke inkomende transfers tijdens de afgelopen wintermercato. RSC Anderlecht huurt jeugdtalent Jacob Bruun Larsen tot het einde van het seizoen. De Deen genoot zijn jeugdopleiding bij Borussia Dortmund en komt nu het aanvallende compartiment van paars-wit versterken. Beerschot-revelatie Tarik Tissoudali verlaat de Koekenstad voor de Arteveldestad en trekt naar KAA Gent. Op de valreep haalde Beerschot met Zakaria Bakkali (RSC Anderlecht) nog een vervanger in huis. De flankspeler wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.  Sporting Charleroi huurt centrale verdediger Cédric Kipré van West Bromwich Albion tot het einde van het seizoen. Het haalde ook Christian Benavente terug op uitleenbasis.

Bij Club Brugge vonden tijdens de wintermercato enkele oudgedienden hun vertrouwde kleedkamer terug. Zo spelen Nabil Dirar en Stefano Denswil tot het einde van het seizoen opnieuw voor Club Brugge. Club versterkte ook zijn Nederlandse gang nog met Bas Dost en Tahith Chong.

© Foto: DH

De belangrijkste transfers op de slotdag:

VanNaar
Tarik TissoudaliK. Beerschot V.A.KAA Gent
Robin HimmelmanSt. Pauli KAS Eupen
Ortwin De WolfKAS EupenRoyal Antwerp FC
William ToguiKV MechelenES Tunis
Matthias Verreth Waasland-BeverenKolding IF
Pol Garcia STVVFC Juarez
Yunus BahadirKRC GenkSporting Charleroi
Sierra EliasKRC GenkHeracles Almelo
Louis VerstraeteRoyal Antwerp FCWaasland-Beveren
Simon DeliClub BruggeSlavia Praag
Michel Vlap RSC AnderlechtArminia Bielefeld 
Landry DimataRSC AnderlechtEspanyol Barcelona
Maxime Le MarchandFullham Royal Antwerp FC
Gaëtan Hendrickx
Sporting CharleroiKV Kortrijk
Zakaria BakkaliRSC AnderlechtK. Beerschot V.A.
Cristian BenaventePyramids/Royal Antwerp FCSporting Charleroi
Junior PiusRoyal Antwerp FCSTVV
Cédric KipréWest BromwichSporting Charleroi
Jonathan HendrickLommel SKKA Akureyri