Trefzekere Onuachu blijft aan de leiding van het topschuttersklassement

Na een trefzeker weekend blijft Paul Onuachu (KRC Genk) de leider in het topschuttersklassement. De spits scoorde het afgelopen weekend zijn 9de treffer van het seizoen en houdt daarmee 1ste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) op achterstand. Nieuwkomer in de top 5 van het klassement is Roman Yaremchuk (KAA Gent). De spits kon dit weekend als eerste dit seizoen een hat-trick scoren en krijgt de top 3 in het vizier. Geen assist voor Xavier Mercier (OH Leuven), maar ook hij houdt Holzhauser in het Pro Assist klassement op afstand. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) klimt met 5 clean sheets terug op naar de leiderspositie van het Clean Sheet klassement.

Geen wissel van de macht in het topschuttersklassement. Paul Onuahcu (KRC Genk) scoorde dit weekend zijn 9de doelpunt van het seizoen en blijft zo de nummer 1 van het klassement.  1ste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) pikte op speeldag 11 ook een doelpunt mee. Daan Heymans (Waasland-Beveren) en zijn ploeg kwamen dit weekend terug in actie, maar scoren lukte hem niet. Nieuwkomer in het klassement Roman Yaremchuk (KAA Gent) klokt met de eerste hat-trick van het seizoen af op 6 stuks en sluipt zo dichter bij de top 3.

De nummer 5 is Ilombé Mboyo. De spits van KV Kortrijk scoorde op speeldag 11 zijn 6de doelpunt van het seizoen en stijgt  naar de 5de plaats van het klassement.  

Klassement Jupiler Gouden stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 9
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 8
Heymans – Waasland-Beveren -  6
Yaremchuk – KAA Gent – 6
Mboyo – KV Kortrijk – 6

© JBO

Geen assist voor Xavier Mercier (OH Leuven) op speeldag 11, maar wel een doelpunt. De middenvelder houdt eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) met 1 assist meer nog minstens 1 speeldag op afstand. Holzhauser bediende dit weekend wel eenploegmakker en heeft zo met 7 doelpunten en 8 assists een voet in 15 Beerschotse doelpunten. De derde in de stand is Andrew Hjuslager (KV Oostende) met 4 stuks.

De top 5 wordt vervolledigd  Tarik Tissoudali (K. Beerschot V.A.) en Ryota Morioka (Sporting Charleroi) met elk 4 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier  OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 7
Hjulsager – KV Oostende – 4
Tissoudali – K. Beerschot V.A. – 4
Morioka – Sporting Charleroi – 4

© VKA

Wel een wissel van de macht in het Clean Sheet klassement. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) verovert met 5 clean sheets opnieuw de leiderspositie van het klassement. Guillaume Hubert (KV Oostende) kon dit weekend zijn netten niet schoon houden en zakt daardoor naar de 2de plaats. Arnaud Bodart (Standard de Liège) hield dit weekend wel de 0  en komt zo met 4 stuks terug in de top 3.  

De top 5 wordt afgesloten door Adam Jakubech (KV Kortrijk) en Simon Mignolet (Club Brugge) met respectievelijk 4 en 3 clean sheets.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Penneteau – Sporting Charleroi – 5
Hubert – KV Oostende – 4
Bodart – Standard de Liège – 4
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Mignolet – Club Brugge – 3

© Tomas Sisk / Photo News