Trefzekere Onuachu blijft met 10 stuks leider van het topschuttersklassement

Geen wissel van de macht in de individuele klassementen van de Jupiler Pro League. Paul Onuachu (KRC Genk) blijft met 10 doelpunten de leider van het topschuttersklassement. Op speeldag 14 zal voor de 6de wedstrijd op rij de Gouden Stier op zijn shirt prijken. Xavier Mercier (OH Leuven) is met 8 assists na 13 speeldagen nog steeds de nummer 1 van het Pro Assist klassement. Ook Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) blijft aan de kop van het Clean sheet klassement met 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt.

Paul Onuachu (KRC Genk) scoorde op speeldag 13 zijn 10de doelpunt van het seizoen. De Nigeriaanse spits is daarmee aan zijn beste seizoen ooit bezig bij de ploeg uit Limburg. Ook Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) kon opnieuw de netten laten trillen. In de wedstrijd tegen RSC Anderlecht zette de Oostenrijker in 2 keer een penalty om en komt net zoals leider Onuachu op 10 stuks. Nieuwkomer in de top 5 Théo Bongonda (KRC Genk) kon voor de 3de wedstrijd op rij 2 keer scoren. Zo is hij de eerste speler die er sinds Jaimie Ruiz in 2009 opnieuw in slaagt om 3 wedstrijden op een rij telkens 2 keer te scoren.

Roman Yaremchuk (KAA Gent) zakt met 1 doelpunt minder dan de nummer 3 naar de 4de plaats van het klassement. Op de 5de plaats staat nog een nieuwkomer. Ike Ugbo (Cercle Brugge) scoorde 2 keer tegen Waasland-Beveren en vervolledigt zo met 7 stuks de top 5.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 10
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 10
Bongonda – KRC Genk – 8
Yaremchuk – KAA Gent – 7
Ugbo – Cercle Brugge – 7

© PDV

Xavier Mercier (OH Leuven) blijft met 8 assists de leider van het Pro Assist klassement. De Fransman zorgde in de afgelopen wedstrijden niet voor een beslissende pass, maar had voor 8 assists minder wedstrijdminuten nodig dan eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Andrew Hjulsager (KV Oostende) blijft steken op 5 assists.

Tarik Tissoudali (K. Beerschot V.A.) en Ryota Morioka (Sporting Charleroi) vervolledigen met elk 5 stuks de top 5 van het klassement.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 8
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 8
Hjulsager – KV Oostende – 5
Tissoudali – K. Beerschot V.A. – 5
Morioka – Sporting Charleroi – 5

© NVE

Net zoals in het topschutters- en Pro Assist klassement ook deze week geen nieuwe leider in de Clean Sheet ranking. Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) blijft met 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt de leider van het klassement. Adam Jakubech (KV Kortrijk), Guillaume Hubert (KV Oostende), Simon Mignolet (Club Brugge) en Arnaud Bodart (Standard de Liège) vervolledigen de top 5 met elk 4 stuks.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Penneteau – Sporting Charleroi – 5
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Hubert – KV Oostende – 4
Mignolet – Club Brugge – 4
Bodart – Standard de Liège – 4

© Philippe Crochet