Trefzekere Onuachu verstevigt leiderspositie in het topschuttersklassement

Afgelopen weekend scoorde Paul Onuachu (KRC Genk) 2 keer tegen Cercle Brugge. De spits klokt de 14de speeldag af met 12 treffers. Voor de 7de speeldag op rij mag Onuachu zich de Jupiler Gouden Stier noemen. Na 9 speeldagen aan de leiding komt er een einde aan de koppositie van Xavier Mercier (OH Leuven). Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) leverde zondag zijn 10de assist van het seizoen af en springt naar de leiding van het Pro Assist klassement. Ook het Clean Sheet klassement kent een nieuwe leider. Voor het eerst dit seizoen staat Club Brugge doelman Simon Mignolet op kop van het klassement.

Paul Onuachu (KRC Genk) kon het afgelopen weekend 2 keer scoren en verstevigt zo opnieuw zijn leiderspositie. Met 12 doelpunten uit 13 wedstrijden is de Nigeriaanse spits aan zijn beste seizoen ooit bezig. Eerste achtervolger Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) slaagde er in de wedstrijd tegen KV Mechelen niet in om de netten te laten trillen, maar is met 10 doelpunten en 9 assists de meest beslissende speler van de Jupiler Pro League. KRC Genk-speler Theo Bongonda scoorde tegen Cercle Brugge zijn 9de doelpunt van het seizoen.

De top 5 wordt afgesloten door Ilombe Mboyo (KV Kortrijk) met 8 doelpunten en Ike Ugbo (Cercle Brugge) met 7 doelpunten.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Onuachu – KRC Genk – 12
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 10
Bongonda – KRC Genk – 9
Mboyo – KV Kortrijk - 8
Ugbo – Cercle Brugge – 7

© JBO

Na 9 speeldagen aan de leiding in het Pro Assist klassement, moet Xavier Mercier (OH Leuven) een nieuwe nummer 1 dulden. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) was het afgelopen weekend goed voor 1 assist en klimt op naar de leiderspositie. De 3de in de stand is Tarik Tissoudali. De Beerschotse middenvelder bediende dit seizoen al 5 keer een ploegmakker.

De top 5 wordt afgesloten door Junya Ito (KRC Genk) en Ruud Vormer (Club Brugge). Ook zij hebben 5 assists achter hun naam, maar hadden meer minuten op het veld voor nodig om de beslissende passen te leveren.

Klassement Pro Assist (top 5)
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 9
Mercier – OH Leuven – 8
Tissoudali – K. Beerschot V.A. - 5
Ito – KRC Genk – 5
Vormer – Club Brugge - 5 

© NVE

De nieuwe leider van het Clean Sheet klassement is Simon Mignolet. De doelman van Club Brugge slaagde er in de afgelopen wedstrijden 5 keer in om zijn netten schoon te houden. Doelmannen Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) en Arnaud Bodart (Standard de Liège) hebben ook 5 wedstrijden zonder tegendoelpunt achter hun naam.

De top 5 wordt afgesloten door Adam Jakubech (KV Kortrijk) en Guillaume Hubert (KV Oostende) met elk 4 stuks.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Mignolet – Club Brugge – 5
Penneteau – Sporting Charleroi – 5
Bodart – Standard de Liège – 5
Jakubech – KV Kortrijk – 4
Hubert – KV Oostende – 4

© NVE

Gerelateerde artikels