Unaniem princiepsakkoord over richting voor toekomst Belgisch profvoetbal

De Algemene Vergadering van de Pro League stemde vandaag unaniem een princiepsakkoord over de richting voor de toekomst ambitie voor het Belgische professionele voetbal.

Deze toekomstambitie is gestoeld op respect voor de sportieve aspiraties voor de topclubs en de nood aan economische stabiliteit voor de overige professionele clubs. Er is een unaniem draagvlak om de mogelijke realisatie van de Beneleague alle kansen te geven. Het management van de Pro League zal vanaf nu hierin een actieve rol opnemen.

De Beneleague moet gepaard gaan met de verzekering van de economische stabiliteit voor de overige professionele clubs door middel van de creatie van één nationale topcompetitie op basis van duurzame licentie- en competitie regels. De visie houdt verder ook in dat de beloftenteams van de professionele clubs in de Nationale Amateur reeksen kunnen aantreden.

Om deze toekomstambitie voor het Belgische professionele voetbal te verzekeren zal de Pro League de licentievoorwaarden herzien. 

 

Bijkomende beslissingen

De Algemene Vergadering heeft beslist dat de laagst geklasseerde professionele club op het einde van het seizoen 20-21 in de 1B Pro League, ten gevolge van het geannuleerde seizoen in de 1e amateurreeks, niet zal degraderen.

Het uitstel voor één seizoen aangevraagd door Deinze SK inzake de licentievoorwaarden rond infrastructuur werd door de Algemene Vergadering eveneens goedgekeurd.

Harm Van Veldhoven, vertegenwoordiger van SK Lommel, werd verkozen als lid van de Raad van Bestuur van de Pro League.

De overeenkomst van CEO Pierre François werd unaniem met één jaar verlengd.