Union, Club Brugge, Antwerp en Anderlecht strijden voor titel

In de Champions’ Play-offs vechten R. Union Saint-Gilloise, Club Brugge, R. Antwerp FC en RSC Anderlecht onderling uit wie landskampioen van België wordt. Op 22 april barst de titelstrijd helemaal los.

Dankzij de overwinning van RSC Anderlecht op het veld van KV Kortrijk, verzekerde Paars-Wit zich zondagavond van het vierde en laatste ticket voor de Champions’ Play-offs. Royale Union Saint-Gilloise, Club Brugge en R. Antwerp FC waren eerder al zeker van hun plek in de top vier. 

Na puntenhalvering vat de Brusselse leider de eindstrijd aan met 1 punt voorsprong (*) op titelverdediger Club Brugge. Daarna volgen RSCA en RAFC, op respectievelijk 5 en 6 punten van R. Union Saint-Gilloise. Aangezien elke ploeg nu nog 6 wedstrijden moet spelen, ligt alles opnieuw op een zakdoek.

(* in afwachting van disciplinaire afwikkeling R. Union Saint-Gilloise / K. Beerschot V.A.)

KAA Gent moet vrede nemen met een plek in de Europe Play-offs. Daarin krijgen de Buffalo’s het gezelschap van Sporting Charleroi, KV Mechelen en KRC Genk. STVV kwam net tekort voor de top 8. Ook in de Europe Play-offs worden de punten gehalveerd.

Kalenderbekendmaking: 18 april

De eerste speeldag van de play-offs vindt plaats in het weekend van 22 april. Uiterlijk op zondag 22 mei kennen we de landskampioen van het seizoen 2021-2022. De kalender van de play-offs maken de Pro League en Eleven Sports bekend op maandag 11 april om 18.00 uur live op onze Facebookpagina

Volgend seizoen neemt 1B-kampioen KVC Westerlo alvast de plek in van rechtstreekse degradant K. Beerschot V.A. In een dubbele confrontatie maken RFC Seraing en 1B-vicekampioen RWDM uit wie het laatste plaatsje in de Jupiler Pro League inneemt. De heenmatch in Molenbeek vindt plaats op 23 april, de return in Seraing gaat door op 30 april.

Gerelateerde artikels