Upgrade Women's Super League

© © Cor Vos Fotopersburo-Video ENG - Postbus 210 3190 AE Hoogvliet (Rt) - Nederland - www.corvospro.com

De Women's Super League zou vanaf komend seizoen uitgebreid kunnen worden tot 8 teams. De toetreding van 2 extra teams staat op de agenda van het Women's Football Committee, het overlegorgaan van de Pro League vrouwenteams. Een verdere versterking van de Super League voor het seizoen 2020-2021 zou dan samenvallen met de start van de nieuwe mediacyclus van de Pro League, waar de Super League één van de afzonderlijke loten is.

Op 27 januari vergadert het Women's Football Committee van de Pro League over de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. Dit overlegorgaan van de Pro League en haar teams, zet in samenspraak met de KBVB de doelstellingen uit voor de ontwikkeling van het damesvoetbal op het hoogste clubniveau.

Op de agenda van de meeting staat onder meer de mogelijke uitbreiding van de Women's Super League met 2 teams, met name de damesteams van Zulte Waregem en Sporting Charleroi, waardoor de Super League in het seizoen 2020-2021 acht teams zou tellen. Na de vergadering zal de Pro League met de KBVB de noodzakelijke reglementaire stappen nemen om de uitbreiding van de Super League te concretiseren

Bovendien zal de Super League vanaf komend seizoen beter dan ooit te volgen zijn. De Super League is immers één van de afzonderlijke loten binnen de tender van de Pro League waar kandidaat-rechtenhouders op kunnen bieden.

Gerelateerde artikels