Vanaken: 'Ik ben blij dat ik kan bevestigen'

© Bolcina/Photo News

Hans Vanaken volgde zichzelf op als Profvoetballer van het Jaar. "Ik ben blij dat ik kan bevestigen, want dat blijft het moeilijkste."

"Het doet deugd om prijzen te winnen, maar deze is iets specialer omdat mijn collega's die aan mij geven. Vorig jaar won ik hem ook al, dus dit is een bevestiging. Mijn cijfers liegen ook niet, dus ik ben wel blij", zegt de Profvoetballer van het Jaar. "Ruslan Malinovskyi kon de prijs ook winnen. Ik heb ook op hem gestemd omdat ik denk dat hij belangrijk is voor Genk. Hij speelde dit seizoen ook gewoonweg heel sterk."

De prijs voor Trainer van het Jaar ging niet naar Brugge, maar volgens Vanaken is dat normaal. "Philippe Clement is een verdiende winnaar van de trofee. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug met Genk. Wij hebben met Ivan Leko een gelijkaardig traject afgelopen, maar dat van hen was iets beter. Beide coaches mochten winnen van mij", zegt Vanaken. 

Over de titelstrijd was Vanaken ook duidelijk. "Wij gaan er alles aan doen om het Genk moeilijk te maken. Ik wil niet dat ze kampioen worden op ons veld", laat Vanaken weten. 

De toekomst van Hans Vanaken is nog niet zeker. "Ik wil het beste uit mijn carrière halen. Als ik vertrek, wil ik de juiste keuze maken. Als de perfecte ploeg niet komt aankloppen, blijf ik met plezier in Brugge. Hier zit ik ook goed", besluit Vanaken.