Verschaeren eerste millennial die scoort in Jupiler Pro League

© Photo News

Yari Verschaeren is de nieuwe publiekslieveling van RSC Anderlecht. De goal die de 17-jarige middenvelder zondag tegen Eupen scoorde, is bovendien de eerste goal in de Jupiler Pro League die gescoord is door iemand die in het derde millennium geboren is.

Anderlecht stond zondag halfweg de match tegen Eupen 0-1 achter, maar kort na de rust luidde Yari Verschaeren de ommekeer in door de gelijkmaker binnen te schuiven. Ivan Santini zou Anderlecht uiteindelijk de volle buit schenken door in de 65ste minuut de 2-1 te scoren.

Met zijn goal heeft Verschaeren een bijzondere plaats in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal opgeëist. De student economie-wiskunde is immers de eerste speler die geboren is in het huidige millennium - dat officieel begonnen is op 1 januari 2001 - die de weg naar doel gevonden heeft in de Jupiler Pro League. Verschaeren is geboren op 12 juli 2001.

De assist voor de goal van Verschaeren kwam op naam van Peter Zulj. Ook de Oostenrijkse debutant van paars-wit heeft een plaatsje in de geschiedenisboeken beet. Hij is de 600ste speler die het shirt van Anderlecht draagt in de Belgische hoogste klasse sinds de eerste match van de Brusselaars op het hoogste niveau in 1921.

Gerelateerde artikels