Verslag Algemene Vergadering Pro League

De Algemene Vergadering van de Pro League verzamelde vandaag voor haar eerste fysieke meeting sinds de corona-crisis. De leden keurden de mogelijkheid voor een extra stijger via een barragewedstrijd goed vanaf het seizoen 2020-2021. Daarnaast werd de vernieuwde samenstelling van de Raad van Bestuur gestemd.

Vanaf komend seizoen 2020-2021 is er een bijkomende mogelijkheid voor een extra stijger uit 1B. 2 barragewedstijden tussen de 15de uit de Jupiler Pro League en de 2de uit 1B beslissen over promotie of behoud in de hoogste afdeling.

CEO Pierre François reageerde opgetogen na deze beslissing “Ik ben blij met de introductie van de barragewedstrijd tussen de 15e van de Jupiler Pro League en de 2e uit 1B. Dit is een positieve reactie op de zorgen van de clubs die in 1B spleen. Het zal leiden tot meer spanning in beide competities.”

De stemming over het voorstel van Cercle Brugge inzake aanpassing van het format haalde geen meerderheid in de Algemene Vergadering.

De invoering van de barragewedstrijd brengt meer spanning in onze competities, zowel in de Jupiler Pro League als in 1B.Pierre François, CEO Pro League

Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur

De leden van de Algemene Vergadering stemden ook de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur. 8 mandaten liepen immers af.

Volgende vertegenwoordigers haalden de vereiste meerderheid en werden verkozen voor een termijn van 3 jaar als lid van de Raad van Bestuur van de Pro League

  • Mehdi Bayat
  • Eddy Cordier
  • Alexandre Grosjean
  • Sven Jaecques
  • Michel Louwagie
  • Karel Van Eetvelt
  • Ronny Verhelst

Zij vervoegen voorzitter Peter Croonen en bestuurder Philippe Bormans, wiens mandaten verder lopen. De overage kandidaten haalden niet de vereiste meerderheid.

Nieuwe timeslots wedstrijden Jupiler Pro League en 1B

De Algemene Vergadering nam kennis van de vernieuwde timeslots voor de wedstrijden van de Jupiler Pro League en 1B vanaf komend seizoen.

Een extra timeslot op zaterdag (16.15) en zondag (13.30) in de Jupiler Pro League zorgen er voor dat voortaan de wedstrijden uit de hoogste klasse elk op een ander tijdstip gespeeld worden. 2 extra namiddagslots zullen ook toelaten om van ons voetbal nog meer een familiegebeuren te maken.

Mandaat voor beleidstraject

De Algemene Vergadering bevestigde, met unanimiteit van de stemmen, het mandaat voor de nieuwe Raad van Bestuur om een traject op te zetten dat de werking van de Pro League en haar organen zal doorlichten en een nieuwe visie en strategie zal uitwerken.

Voorbereiding nieuwe seizoen

De Algemene Vergadering van de Pro League herhaalt, op een maand van de start van de competities, haar wens om zo snel mogelijkheid vanuit de overheid duidelijke guidelines te vernemen om zo snel mogelijk een veilige organisatie van haar voetbalwedstrijden, met fans, op te zetten.  

Nieuwe timeslots JPL en 1B. 

Gerelateerde artikels