Verslag Algemene Vergadering Pro League

De Algemene Vergadering van de Pro League hield zijn eerste bijeenkomst van het kalenderjaar 2022. De vergadering boog zich over de Covid-situatie en de institutionele en organisatorische opvolging na het vertrek van ex-voorzitter Peter Croonen.

De Algemene Vergadering keurde het voorstel van het management goed om vanaf de eerstkomende speeldag na het winterreces opnieuw de mogelijkheid in te voeren om uitstel te vragen voor competitiewedstrijden. Dit kan vanaf 7 positieve cases in de spelerskern (Squad Size List A en minstens 30% van de totale speeltijd gespeeld) of 2 doelmannen van de Squad Size Limit List A, waarvan de doelman met de meeste speelminuten.

De Algemene Vergadering besloot om geen algemeen uitstel van de eerste speeldag na de winterstop te voorzien.

De Algemene Vergadering boog zich ook over de institutionele en organisatorische werking van de Pro League in de eerstkomende zes maanden, na het vertrek van ex-voorzitter Peter Croonen. De vergadering keurde hierbij een mandaat aan Club Brugge en RSC Anderlecht goed waarbij ze zich engageren om in de komende 6 maanden (tem 30 juni) in een aantal cruciale dossiers voor de toekomst van het professionele voetbal (korte en langere termijn) de Pro League ten volle te ondersteunen, in samenspraak en overleg met zowel de CEO als de Raad van Bestuur van de Pro League  als externe partners.

Gerelateerde artikels