Verslag Raad van Bestuur 17 februari

© VKA

De Raad van Bestuur van de Pro League hield vandaag zijn maandelijkse vergadering. Op de agenda stonden ondermeer bijkomende camera's ter ondersteuning van de VAR en een bespreking van het rapport van de onafhankelijke experten.

Pierre François, CEO van de Pro League, legde op de vergadering van vandaag enkele mogelijkheden van doellijntechnologie voor aan de leden van de Raad van Bestuur. De vergadering besloot om vanaf de Play-Offs bijkomende ondersteuning voor de VAR te voorzien, door extra camera's ter hoogte van de doellijn in te zetten. Met de technologische middelen, die operationeel zullen zijn in POI en de halve finales en finale van POII wil de Pro League de VAR en de scheidsrechters nog meer ondersteuning bieden in de wedstrijden van het seizoenseinde.

Na het seizoen volgt een evaluatie om deze vanaf het seizoen 2020-2021 ook in de reguliere competitie in te zetten.

De vergadering besprak ook een mogelijke wijziging van het reglement inzake stopzetting van wedstrijden wegens klimatologische omstandigheden. Op de Algemene Vergadering van 24 maart zullen verschillende opties van reglement voorgelegd worden. De Pro League zal tevens aan de Hoge Raad van de KBVB het voorstel voorleggen om in de Croky Cup pas vanaf 3 gele kaarten (ipv 2 kaarten) een speeldag schorsing op te leggen.

De Raad van Bestuur besprak ook het rapport dat de onafhankelijke experten vorige week publiceerden. De Pro League neemt akte van de geformuleerde aanbevelingen in dit holistisch en gedetailleerde voorstel. De Pro League zal zich in verdere gesprekken met het beleid en de politiek baseren op elementen uit het rapport.

Gerelateerde artikels