Versoepelingen Overlegcomité 11.02.2022

Het Overlegcomité heeft vrijdag het licht van de coronabarometer van rood naar oranje gewijzigd. Dat is goed nieuws voor de supporters en de clubs van het Belgisch profvoetbal, want daardoor kan de stadioncapaciteit vanaf 18 februari opnieuw uitgebreid worden.

De voorbije twee weken mochten voetbalsupporters opnieuw plaatsnemen in hun favoriete tribunes. Hun positieve aanwezigheid deed de Pro League en haar clubs veel plezier. We zijn dan ook tevreden dat het Overlegcomité verdere versoepelingen toestaat, waardoor we vanaf volgende week nog meer fans welkom kunnen heten in onze stadions.

Hoeveel supporters precies en onder welke omstandigheden, is op dit moment nog onduidelijk. De Pro League gaat nu de specifiëring en bevestiging van de versoepelingen na. We lichten zo snel mogelijk de clubs in over de modaliteiten, zodat zij hun wedstrijden en de ontvangst van de supporters optimaal kunnen voorbereiden.

Komend voetbalweekend zijn de huidige maatregelen voor alle duidelijkheid nog wel van kracht. Dat betekent: een maximumcapaciteit van 70 procent, de mondmaskerplicht en het verplicht tonen van de coronapas.

De Pro League dankt de bevoegde instanties voor het vertrouwen en neemt straks in code oranje evenzeer haar verantwoordelijkheid om voetbalmatchen in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden.