Victor Osimhen ex-Jupiler Pro League speler van de week

© Photo News

Spelers die ooit uitkwamen in de Jupiler Pro League en nu het mooie weer maken in het buitenland; ze zijn niet meer op 2 handen te tellen. In de nieuwe rubriek “Ex-Jupiler Pro League speler van de week” komt wekelijks een ex-speler uit onze competitie aan bod die nu hoge toppen scheert in het buitenland. We bijten de spits af met Victor Osimhen. De aanvaller van Napoli scoorde in de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club meteen een hattrick. Daarnaast leverde hij ook nog ook 2 assists af.

Victor Osimhen is #MadeinProLeague. In 2018-2019 speelde hij voor Sporting Charleroi en was in 36 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 4 assists. De rechtsvoetige aanvaller trok in de zomer van 2019 naar het Franse Lille OSC. Daar wist hij in 38 wedstrijden 18 keer te scoren en 6 keer voor de beslissende pass te zorgen. Na een jaar Lille, trok Osimhen afgelopen zomer naar het Italiaanse Napoli.

 Afgelopen vrijdag (29/08) speelde Napoli een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Castel di Sangro. Na 59 seconden was het al raak: Osimhen scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van Napoli. Zijn tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Malcuit trapte hij in de 3de minuut de bal voorbij de keeper van Castel di Sangro. In de 8ste minuut vond Osimhen voor de derde keer in de partij de weg naar doel. Een loepzuivere hattrick in zijn eerste wedstrijd voor de Italiaanse nummer 7.

Gerelateerde artikels