Voetbalveiligheid: Pro League lanceert projectoproep voor initiatieven van clubs rond pyrotechniek

© Photo News

Het management van de Pro League woonde vandaag, op uitnodiging van Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, een werkvergadering bij. Tijdens deze meeting, met vertegenwoordigers van de KBVB, de Voetbalcel, de federale en lokale politie en de diensten van de minister, kondigde Pierre François, CEO van de Pro League, aan dat de vereniging van profclubs een projectoproep lanceert voor haar clubs.

De Pro League-club die met het meest innoverende initiatief in de strijd en preventie tegen pyrotechnisch materiaal in de voetbalstadions op de proppen komt, zal een ondersteuning van de Pro League ontvangen om dit initiatief uit te plooien. De voorstellen zullen beoordeeld worden door een onafhankelijke jury van experts in voetbalveiligheid. De Pro League voorziet een budget van 50.000 euro, dat toegekend zal worden aan het geselecteerde initiatief.

"We hebben vandaag met Minister De Crem en de aanwezige partijen een constructief overleg gehad. Met deze projectoproep wil de Pro League haar engagement tonen in de strijd tegen pyrotechniek, net zoals we dat vorig jaar deden met de uitwerking van een actieplan tegen kwetsende en discriminerende spreekkoren in het voetbal. Wij willen dat alle fans en medewerkers in veilige omstandigheden van ons voetbal kunnen genieten. Samen met de clubs, de fans, de veiligheidsdiensten en de media zullen we verder samenwerken aan een sfeervol en veilig voetbal voor iedereen", aldus CEO Pierre François.

Gerelateerde artikels