Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 10

Ook in de 1B Pro League wordt er dit weekend gevoetbald. Een week voor de interlandbreak trappen RWDM en KVC Westerlo vrijdag de 10de speeldag op gang. Op zondag sluiten Lommel SK en Club NXT de speeldag af.

Vrijdag 6 november

RWDM – KVC Westerlo

De eerste wedstrijd van de 10de speeldag wordt in het Edmond Machtens-Stadion gespeeld. Voor het eerst dit seizoen nemen beide ploegen het tegen elkaar op. RWDM won van de laatste 3 wedstrijden 2 keer. KVC Westerlo kon sinds het terug in actie kwam op speeldag 7 niet meer winnen.

Op maandag nemen beide ploegen het opnieuw tegen elkaar op. Dan wordt de inhaalwedstrijd van speeldag 6 in Westerlo afgewerkt. 

Zaterdag 7 november

RFC Seraing – Lierse K

Op zaterdag moet Lierse K. op bezoek bij de ploeg die tot nu toe het meest tot scoren kwam. Met 26 doelpunten en 16 tegendoelpunten uit 8 wedstrijden zijn Les Métallos efficiënter dan Lierse K. Zij konden de afgelopen 8 wedstrijden 12 keer scoren, maar slikten wel 18 tegendoelpunten.

© Sebastien Smets

 Zondag 8 november

Royale Union Saint-Gilloise – KMSK Deinze

Voor de eerste wedstrijd op zondag krijgt de nieuwe leider de nummer 3 in de stand op bezoek. Royale Union Saint-Gilloise is aan een goede reeks bezig en verloor sinds speeldag 5 niet meer. Ook KMSK Deinze speelde sterk de laatste weken  Sinds speeldag 3 leed het geen enkele nederlaag meer.

Lommel SK – Club NXT

De 12de speeldag in de 1B Pro League wordt afgesloten door Lommel SK en Club NXT. Op speeldag 2 stonden beide ploegen al tegenover elkaar en toen werd het 2-2 op Daknam. De thuisploeg kon op speeldag 9 voor het eerst terug winnen na een reeks van 4 wedstrijden zonder zege. Club NXT slaagde er als enige dit seizoen nog niet in om de 3 punten te pakken.

© Sebastien Smets

Gerelateerde artikels