Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 11

Ook dit weekend rolt de bal opnieuw in de 1B Pro League. Na een interlandbreak en enkele inhaalwedstrijden trapt Club NXT vrijdagavond de speeldag op gang. Het ontvangt Lierse K. op Daknam. Op zondag staat voor de 2de keer dit seizoen de Zwanze derby op het programma. Later die dag sluiten KVC Westerlo en RFC Seraing de 11de speeldag af.

Vrijdag 20 november

Club NXT – Lierse K.

Vrijdagavond openen Club NXT en Lierse K. de 11de speeldag van de 1B Pro League. Club NXT kon sinds de start van het seizoen nog niet winnen, maar speelde in de inhaalwedstrijd op zondag wel gelijk tegen KVC Westerlo. Het tankte vertrouwen uit deze wedstrijd voor het duel met Lierse K. De bezoekers konden van de afgelopen 5 speeldagen maar 1 keer winnen en zakken zo weg naar de 7de positie van het klassement.

Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al eens tegen. Toen werd de wedstrijd op het Lisp gewonnen door de thuisploeg met een 2-1 overwinning.

© NVE

Zaterdag 21 november

KMSK Deinze – Lommel SK

De 2de wedstrijd van de 11de speeldag is het duel tussen KMSK Deinze en Lommel SK. De Deinzenaars moesten woensdag nog aan de bak tegen KVC Westerlo en verloor met 3-0. Lommel SK verloor voor het laatst op speeldag 8 en wil graag verder bouwen aan een zegereeks.

Op 27 september speelde Lommel SK en KMSK Deinze al tegen elkaar. Toen pakte KMSK Deinze de overwinning buitenshuis (1-2 uit).

© Sebastien Smets

Zondag 22 november

Royale Union Saint-Gilloise – RWDM

Voor de 2de keer dit seizoen staat de Zwanze derby op het programma. Na 35 jaar geen wedstrijd in competitieverband tussen Royale Union Saint-Gilloise en RWDM, was het op speeldag 5 eindelijk terug zo ver. Toen werd het 3-1 in het Edmond Machtensstadion.

RUSG verloor dit seizoen nog maar een keer, nota bene tegen hun tegenstander van zondag. Met 23 op 30 staat Union stevig op kop. De mannen van Mazzu willen de leiderspositie vasthouden en verder uitbouwen. RWDM sprokkelde 15 punten en staat daarmee op de 3de plaats.  

KVC Westerlo – RFC Seraing

Zondagavond sluiten KVC Westerlo en RFC Seraing de 11de speeldag af. KVC Westerlo verloor nog maar 2 wedstrijden, maar het speelde wel al 5 keer gelijk. Zo staat het op een 6de positie in de ranking. RFC Seraing staat met 6 overwinningen uit 11 wedstrijden op de 2de plaats van het klassement.

Op 13 september stonden de ploegen ook al eens tegenover elkaar. Toen won KVC Westerlo uit met 0-2.

© PCR

Gerelateerde artikels