Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 12

De eerste wedstrijd van de 12de speeldag wordt in Deinze gespeeld. KMSK Deinze ontvangt op vrijdagavond Club NXT. De topaffiche is de laatste wedstrijd op zondag. Dan nemen niet alleen de nummers 1 en 2 uit de stand het tegen elkaar op, maar ook het duel tussen de mannen met het meeste doelpunten achter hun naam.

Vrijdag 27 november

KMSK Deinze – Club NXT

De eerste wedstrijd van de 12de speeldag is het duel tussen KMSK Deinze en Club NXT. Op speeldag 11 pakten de youngsters van De Mil hun eerste driepunter van het seizoen. Met vertrouwen trekken ze naar KMSK Deinze.

De ploegen kwamen elkaar dit seizoen al tegen. Toen werd het 1-1 op Daknam.

© Photo News

Zaterdag 28 november

Lierse K. – KVC Westerlo

Zaterdag nemen Lierse K. en KVC Westerlo voor de tweede keer dit seizoen het tegen elkaar op. In hun eerste wedstrijd bleven de ploegen steken op een scoreloos gelijkspel, maar na 4 nederlagen uit 5 wedstrijden heeft de thuisploeg wat goed te maken.

© Photo News

Zondag 29 november

Lommel SK – RWDM

De eerste wedstrijd op zondag is het duel tussen de nummers 3 en 4. Voor het eerst dit seizoen trekt RWDM naar het Soevereinstadion.  

Op 18 september stonden de ploegen voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. Toen verloor RWDM in eigen huis.

RFC Seraing – Royale Union Saint-Gilloise

De topaffiche van speeldag 12  is het duel tussen RFC Seraing en Royale Union Saint Gilloise. RUSG staat aan de kop van get klassement met 26 punten. Sinds speeldag 5 verloor de ploeg van Mazzu niet meer. Les Métallos begonnen goed aan het seizoen en staan op de 2de plaats van het klassement.

Niet alleen het duel tussen de top 2 van het klassement, ook de mannen met het meeste doelpunten achter hun naam staan tegenover elkaar.

© PDV

Gerelateerde artikels