Voorbeschouwing 1B Pro League: speeldag 13

De 13de speeldag van de 1B Pro League wordt geopend door Club NXT en RFC Seraing. Op zondag staat de Limburgse derby op het programma. Dan ontvangen de Kemphanen Lommel SK in ’t Kuipje. De speeldag wordt afgesloten door RWDM en KMSK Deinze.

Vrijdag 4 december

Club NXT – RFC Seraing

Vrijdag openen Club NXT en RFC Seraing de 13de speeldag van de 1B Pro League op Daknam. De ploeg die het minst kon scoren neemt het op tegen de ploeg met het meest aantal gemaakte doelpunten.

De ploegen stonden op speeldag 6 al eerder tegenover elkaar. Toen won RFC Seraing thuis met zware cijfers (6-1). Dit is de grootste nederlaag die de mannen van Rik de Mil tot nu toe te verwerken kregen.

© NVE

Zaterdag 5 december

Royale Union Saint-Gilloise – Lierse K.

De 2de wedstrijd van speeldag is het duel tussen Royale Union Saint-Gilloise en Lierse K. Van de laatste 5 wedstrijden in de 1B Pro League verloor RUSG enkel het meest recente duel tegen RFC Seraing. Lierse K. had het moeilijker en kon in de afgelopen 5 wedstrijden maar 1 keer de drie punten pakken.  

© PCR

Zondag 6 december

KVC Westerlo – Lommel SK

Voor de wedstrijd van de 13de speeldag zakt Lommel SK af naar KVC Westerlo. In de laatste 4 onderlinge wedstrijden pakte KVC Westerlo 2 keer de drie punten. De andere 2 wedstrijden eindigden telkens op een gelijkspel.

 

RWDM – KMSK Deinze

De speeldag wordt afgeslopen in het Edmond Machtensstadion. Beide ploegen slaagden er in hun 5 laatste wedstrijden in de 1B Pro League maar 2 keer in om te winnen.

In september stonden RWDM en KMSK Deinze al eens tegenover elkaar. Toen wonnen de Deinzenaars de partij met 1-0 (thuis) na een doelpunt van Lennart Mertens.

© NVE

Gerelateerde artikels